Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

NEPLP otrdien nolēma anulēt apraides atļauju Latvijā strādājošajai Krievijas TV programmai Doždj. Lēmums pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai un spēkā stāsies 8. decembrī, kad Doždj jāpārtrauc raidīšana Latvijā. Telekanāls paziņoja, ka turpinās raidīt YouTube. NEPLP pagājušajā nedēļā piemēroja 10 000 eiro sodu Doždj par attēloto karti, kurā Krima iezīmēta kā Krievijas teritorija, un Krievijas armijas saukšanu par «mūsu armiju». Doždj atvainojās skatītājiem un paziņoja, ka žurnālists Aleksejs Korosteļevs, kas ēterā runāja par «mūsu armiju», atlaists no darba. Valsts drošības dienests sāka pārbaudi.

Krievijas vēstniecība Latvijā pagājušajā nedēļā asi kritizēja ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) par viņa teikto, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijas teritorijā.

Latvijas IKP šāgada 3. ceturksnī salīdzinājumā ar pērngada attiecīgo laikposmu samazinājies par 0,6%. Samazinājumu par 1,6% uzrādījusi apstrādes rūpniecības nozare. To ietekmēja samazinājums gan pārtikas rūpniecībā, gan koksnes izstrādājumu ražošanā, arī ķīmisko vielu un metālizstrādājumu ražošanā. Vairākus ceturkšņus pēc kārtas samazinājumu rāda būvniecības nozare.

Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja Klimata un enerģētikas ministrijas un ministru biedru amatu izveidošanu. ZZS apstrīdēšot šos lēmumus Satversmes tiesā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu