Pārstrādātais Truksnis • IR.lv

Pārstrādātais Truksnis

1
Pauls Raudseps

Jūrmalas mērs — aprites politekonomikas paraugs

Aprites ekonomika, resursu taupīšana. Latvijas Zaļajai partijai šie principi ir svēti. Ne jau reālajā dzīvē. LZP gandrīz 10 Vides ministrijas vadīšanas gados tā arī neieviesa pudeļu depozīta sistēmu, tās vadītājs aizstāv latviešu tiesības piesārņot gaisu un sildīt planētu ar veciem dīzeļiem, un partija ar šo īpatnējo «latvisko zaļumu» panākusi, ka to izslēdz no Eiropas Zaļo partiju ģimenes.

LZP sargā nevis dabisko, bet gan politisko vidi, kuru apzaļumo dolāri, kurā jāizturas saudzīgi pret katru nezāli, kurā visi mēsli tiek pārstrādāti un atkritumu kalni pārtop zelta bedrēs.

Nesen savas rūpes par otrreizējas lietošanas politiķiem LZP demonstrēja Saeimas vēlēšanās, kad no vēstures mēslaines izraka bijušo Rīgas mēru Gundaru Bojāru, kurš nokurināja simtiem miljonu rīdzinieku naudas par Dienvidu tiltu, un iedēstīja viņu starp Apvienotā saraksta deputātu kandidātiem.

Tie gan ir tikai ziediņi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu