Ārskats nr.13: Sji sprukās; varavīksne pār ASV Senātu; Emanuels vakariņo pie Džo • IR.lv

Ārskats nr.13: Sji sprukās; varavīksne pār ASV Senātu; Emanuels vakariņo pie Džo

Pauls Raudseps

Ķīnas komunistiskais režīms iedzinis sevi bīstamā stūrī

Demokrātijas apliecināšanas nedēļa. Pat Ķīnā cilvēki vairs nebaidās protestēt, ASV Senāts garantē viendzimuma pāru tiesības, EK iesaka iesaldēt Ungārijai paredzēto fondu naudu. Brīvības ienaidnieki atbild ar vēstuļbumbām Spānijā.

Ir žurnālisti Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps šajā Ārskata raidījumā apspriež Ķīnas valdnieka Sji Dzjiņpina ieviesto “nulles kovida” politiku, kura tagad viņu nostādījusi dramatiskas izvēlēs priekšā – vai nu turpināt represīvos kovida ierobežojumus un tā vairot politisko nestabilitāti, vai atlaist grožus un riskēt ar vīrusa izraisītu humāno katastrofu. Kolēģi pievēršas arī Francijas prezidenta Makrona valsts vīzītei Amerikā, Vācijas centieniem atraisīties no Krievijas gāzes žņaugiem, un bažām par aizvien biežākajiem antisemītisma uzplaiksnījumiem pasaulē. 

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ ziņās pamanītas lietas, gan lielas, gan mazas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu — to var darīt šeit 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu