Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Viens no Katarā notiekošā pasaules futbola kausa pārsteigumiem ir japāņu fani — pēc savas valsts izlases spēlēm vairāki no viņiem palika stadionā, lai sakoptu ar tukšām limonādes pudelēm, papīra turzām, apelsīnu mizām un citiem atkritumiem piedrazotās tribīnes. Foto — Scanpix

Nevainojama kārtība valda arī Japānas izlases ģērbtuvēs. Tāda izskatījās telpa pēc sensacionālās Vācijas vienības sakāves 23. novembrī, lai gan nav šaubu, ka uzvara tika nosvinēta vētraini.
Foto — Scanpix

Eiropas Parlaments (EP) pagājušajā nedēļā pasludināja Krieviju par terorismu atbalstošu valsti. EP aicina ES un tās dalībvalstis izstrādāt atbilstošu tiesisko regulējumu un apsvērt iespēju iekļaut Krieviju šādā sarakstā. Tas ļautu būtiski ierobežot ES attiecības ar Krieviju. EP aicina ES turpināt Krievijas starptautisko izolāciju, kā arī iekļaut ES teroristu sarakstā Krievijas algotņu grupējumu Vagner, 141. īpašo motorizēto pulku, ko dēvē par kadiroviešiem, un citus Krievijas finansētus bruņotus grupējumus. 

Eiropas Parlaments pagājušajā nedēļā apstiprināja 18 miljardu eiro aizdevumu Ukrainai. Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena paziņoja, ka ES gatavo devīto sankciju kārtu pret Krieviju. ES dalībvalstis pirmdien vienojās, ka mēģinājumi pārkāpt vai apiet sankcijas pret Krieviju visās 27 valstīs tiks uzskatīti par noziegumu. Tas ļaus ES sankciju sarakstā iekļaut cilvēkus un juridiskās personas no valstīm, kas atrodas ārpus ES.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu