Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

BĒRNIEM. VIESTURS ĶERUS. KORRAS PASAULES. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Zaļo vārnu puikas Korras dzīve pamazām paplašinās — sākumā tā ir ola, tad būris, tad tuvākā apkārtne, un tad seko lielais gājputna ceļojums uz dienvidiem un atpakaļ, iepazīstot citādus apstākļus, dabu un putnus, arī cilvēku radītas briesmas. Sapludinot rakstniecību un biologa zināšanas, autoram izdodas radīt dzīvas, ticamas ainas, kas var palīdzēt veidot cieņpilnas attiecības ar dabu.
Apgāda cena 14 €.


VĒSTURE.
LATVIJAS RĪTAUSMĀ. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Trīs atmiņu stāsti par Neatkarības karu. Atainota gan karalauka ikdiena un savstarpējās attiecības, gan traģiski un nozīmīgi notikumi: pulkveža Oskara Kalpaka bojāeja, Rīgas atbrīvošana, lielinieku terors, pulkveža Pētera Radziņa ierašanās Latvijā un dalība kaujās, Latgales atbrīvošana un citi. Autori stāsta arī par karavīru mazajiem prieciņiem un jokiem, kas izstrādāti drūmajos karalauka apstākļos. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 21,99 €.


ROMĀNS.
MONIKA KOMPANIKOVA. PIEKTĀ LAIVA. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Divpadsmit gadus veco Jarku emocionāli pametusi viņas nenobriedusī, izlaidīgā māte. Likteņa ziņā atstātā meitene ir spiesta rūpēties par savu kašķīgo, mirstošo vecmāmiņu, nenosmakt postkomunistiskā betona džungļos un izdzīvot Bratislavas daudzdzīvokļu ēkas sociālajā vakuumā. Rakstniece ar bezkompromisa skatienu iemūžinājusi cilvēcisku attiecību meklējumus postkomunistiskās Eiropas tukšuma un sāpju vidū. Apgāda cena 8,95 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu