Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

18. novembrī Rīgā pulcējās ap 70 000 cilvēku, lai skatītos Latvijas proklamēšanas 104. gadadienai veltīto militāro parādi, kurā piedalījās 1500 karavīru un zemessargu, kā arī tika izrādīta militārā tehnika. Lāpu gājienā Rīgā devās ap 8000 cilvēku. Valsts svētkos pie Brīvības pieminekļa iedzīvotājus uzrunāja prezidents Egils Levits. 18. novembrī atklāja arī taktilo Brīvības pieminekli neredzīgiem cilvēkiem.

Valsts prezidents Egils Levits otrdien paziņoja, ka parakstīs rīkojumu par valdības veidošanas uzticēšanu 14. Saeimā visvairāk balsu ieguvušās Jaunās Vienotības līderim Krišjānim Kariņam, kurš prognozēja, ka dažu nedēļu laikā viņam būs iespēja piedāvāt apstiprināšanai Saeimā valdības pilnu sastāvu. Levits ar Kariņu otrdien pārrunājuši valdības deklarācijas pirmo melnrakstu, kurā ieskicēti vairāki darbu bloki, to skaitā drošība un ārpolitika, izglītība, enerģētika, klimats un vide, konkurētspēja un dzīves kvalitātes uzlabošana dažādās jomās.

Saeima pagājušajā nedēļā nolēma atteikties no deputātu grupu veidošanas sadarbības veicināšanai ar Krievijas un Baltkrievijas parlamentiem. Par to balsoja 87, pret — 10 partijas Stabilitātei! deputāti.

Drošības apsvērumu dēļ pirmdien vienam Krievijas pilsonim liegta ieceļošana Latvijā. Robežsardze paziņoja, ka kopš valdības septembrī noteiktajiem ierobežojumiem Latvijas austrumu robežu šķērsojuši 15 108 Krievijas valstspiederīgie. Kopš 19. septembra, kad spēkā stājās ierobežojumi nebūtiskai ceļošanai, Krievijas valstspiederīgo plūsma samazinājusies par 38%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu