Balsis un rīkles • IR.lv

Balsis un rīkles

1
Nellija Ločmele

Vēlēšanas ASV beidzās pirms divām nedēļām, taču Arizonā kampaņa turpinās augstos toņos… «Jūs esat vēzis, kas saēd nāciju,» satracināts aktīvists pilnā rīklē nesen kliedza uz vēlēšanu pārraudzības komisiju, pieprasot balsu pārskaitīšanu.

Biļeteni beidzot ir apkopoti, un demokrātu kandidāte Hobsa ar 50,3% ir uzvarējusi gubernatora vēlēšanās, taču konkurente no Republikāņu partijas, visā Amerikā slavenā trampiste un vēlēšanu likumības apšaubītāja Leika neatzīst sakāvi.

Pirmdienas vakarpusē aizgāju paskatīties jaunievēlētās gubernatores pasākumu Fīniksā, kur Hobsa pateicās kampaņas aktīvistiem. Uzvara nāca par mata tiesu — to izšķīra tikai 17 tūkstošu pārsvars no 2,6 miljoniem nodoto balsu —, tāpēc katram brīvprātīgajam zvanītājam vai mājokļu apstaigātājam tiešām bija nozīme.

Tikmēr Leika tajā pašā dienā atkal apšaubīja rezultātus, uzturot cīņu pret «neglābjami sabojātajām» vēlēšanām, jo «padoties tagad nozīmētu zaudēt valsti». Nebūs pārsteigums, ja Leika turpinās Trampa pēdās — bez apstājas atkārtos, ka vēlēšanu uzvara «nozagta», un uz šiem meliem būvēs nākamo kampaņu.

Kā sašķeltā ASV sabiedrība izturēs nākamos indēšanas gadus? Nezinu. Bet vērot to tuvplānā ir skumji un biedējoši. Lai gan vēlētāji nupat izbrāķēja virkni fanātiskāko Trampa melu kampaņas sekotāju, mani uztrauc, ka trešdaļa jaunievēlēto parlamenta deputātu noliedz vai apšauba iepriekšējo prezidenta vēlēšanu rezultātus. Tāpēc mēs Latvijā nedrīkstam zaudēt laiku bezjēdzīgos politiķu kašķos — jāizmanto katra diena savas valsts stiprināšanai, jo nestabilitāte un neprognozējamība pasaulē tikai vairojas.

Komentāri (1)

Sskaisle 24.11.2022. 16.31

Nu ko nu dauzieties, Nellija. Valstī vismaz jāsamazina korupcija, čekistu un oligarhu vara vismaz jāierobežo.
Mediju un tiesu vara vismaz jāmēģina dabūt atpakaļ uz sliedēm.

Uzrakstiet,cik nodokļos samaksā skolotāji un cik žurnālisti.
Kas lemj parMAF līdzekļu sadali?

Kas lēma,ka ltv1 turpina strādāt žurnālists melis un manipulators ?

Kāda valsts jāglābj? Tā zagļu un bandītu valsts?

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu