VIDEO: Zita Mežale Briežuciema viedciemā: “Svarīgi ir cilvēkos radīt optimismu" • IR.lv

VIDEO: Zita Mežale Briežuciema viedciemā: “Svarīgi ir cilvēkos radīt optimismu”

Publicitātes foto

“Svarīgi ir cilvēkos radīt optimismu, lai viņi nenolaistu rokas, nejustos mazvērtīgi un redzētu plašāk. Kad mēs ieguvām “Viedā ciema” atpazīstamības zīmi, daudzi mūsu ciemu ieraudzīja savādākām acīm un teica: “O, forši, jums ir viedā ciema statuss!”” stāsta Zita Mežale, Briežuciema viedā ciema kopienas pārstāve.

“Kopienai ir jāspēj saturēt kopā to, kas mums ir. Lai arī esam mazi, gribam, lai mūsu koptā identitāte paliek arī turpmāk,” uzsver Zita.

“Pasaule ir liela un skaista. Jāspēj skaistais saskatīt sev apkārt, tad arī pārējā pasaule liksies brīnišķīga,” aicina Zita.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Kopš 2021.gada atpazīstamības zīmi “Viedais ciems” visā Latvijā ir saņēmušas 18 kopienas, savukārt atpazīstamības zīmi “Ceļā uz viedo ciemu” – 22 kopienas.

Biedrība NEXT ir sagatavojusi TUESI.LV video stāstus par divdesmit Latvijas “Viedajiem ciemiem” un to kopienu līderiem, ļaujot ielūkoties “Viedo ciemu” ikdienā un kopienu līdzdalības aktivitātēs.

Projektu TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu