Podkāsts nr.149: Kariņš uzbrauc Pīlēnam. «Sieviešu jautājums» Latvijas politikā. Polijā kritušo raķešu atskaņas • IR.lv

Podkāsts nr.149: Kariņš uzbrauc Pīlēnam. «Sieviešu jautājums» Latvijas politikā. Polijā kritušo raķešu atskaņas

2
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kāpēc pirmajās četrās Saeimās bija tikai viena deputāte?

Latvijas Republikai aprit 104 gadi. Savā cienījamajā vecumā valsts ir daudz ko pieredzējusi, arī ļoti smagus laikus, tāpēc no sirds jāpriecājas, ka šobrīd par spīti visām grūtībām un draudiem varam atzīmēt 18. novembri bez bailēm no raķešu triecieniem un ar cerībām uz lielāku labklājību nākotnē. Kā katru dienu lasām ziņās, ne visiem ir tā paveicies.

Taču valsts svētki rosina arī domāt par neatrisinātām problēmām, kuras manāmas mūsu politiskajā sistēmā jau no tās pirmsākumiem. Viena tāda problēma ir «sieviešu jautājums», kuram pievērsīsimies šajā raidījumā. Nereti arī stabilas valdības izveide Latvijai sagādājusi grūtības, un arī tieši šobrīd šī problēma dominē mūsu politikā.

Bet kamēr mūs nodarbina iekšpolitika, Polijā nokritušās raķetes izsaukušas spriedzi starp Ukrainu un tās NATO sabiedrotajiem.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Paldies Konrada Adenauera fonda pārstāvniecībai Rīgā par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Komentāri (2)

Finegans 27.11.2022. 16.27

Atbalstu Ir! Tos podkāstus kaut kā neesmu pasācis klausīties. Tas nosaukums gan nav sevišķi izdevies. Manuprāt vajadzētu kaut ko tēlaināku un seksīgāku. Kaut ko līdzīgu Divām puslodēm :).
“Uzbrauc”, pārbrauc, sabrauc?… Varbūt labāk izklausītos – ieknābj Pīlēnam”?

0
0
Atbildēt

0

WunderGe 22.11.2022. 10.19

Atradu Šķiltavu, ierakstot google meklētājā “Ir Šķiltava”. “Ir.lv” galvenajā lapā, skatoties mob. telefonā, tās nav vispār — ne kā atsevišķa rubrika, nedz pie žurnāla, nedz pie trim strīpiņām augšējā labajā stūrī. FYI.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu