Kopā ar militārajiem milžiem • IR.lv

Kopā ar militārajiem milžiem

Agris Punculs, SIA EMJ Metāls mārketinga direktors. Foto – Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Lāzergriešanas un metālapstrādes uzņēmums EMJ Metāls pirms pieciem gadiem izlēma ieguldīt eksportā. Tagad noslēguši līgumu ar somu militārās industrijas flagmani, un tas ir tikai sākums!

Somijas ražotāja Patria bruņumašīnas, ko militārie blogeri ievērojuši Ukrainā, karā pret Krievijas okupantiem, jau kādu laiku pārvadā ukraiņu karavīrus — tā ir pirmā medijos redzētā ziņa, kas nāk prātā, dzirdot par Latvijas lāzergriešanas un metālapstrādes uzņēmumu EMJ Metāls. Vēl viena šī gada ziņa: Patria bruņumašīnas iegādātas Latvijas armijas un Zemessardzes vajadzībām. Šeit ir Latvijas ražotāja ieguldījums!

Desmit gadus veiksmīgi strādājis biznesā, kas saistīts ar civilajiem objektiem, šis Latvijas uzņēmums šogad veica svarīgu attīstības lēcienu — parakstīja līgumu ar Somijas uzņēmumu Patria Land Business Unit par militāro transportlīdzekļu korpusu detaļu ražošanu. Tas uzņēmumam devis ne tikai jaunu finansiālo vērienu, bet arī liecina par tā reputāciju: lai rietumvalstīs strādātu militārajā ražošanā, nepieciešams izturēt nopietnas drošības pārbaudes. Vienkāršiem vārdiem, uzņēmumam jābūt tīram un caurspīdīgam visās iespējamajās nozīmēs.

Kā stāsta EMJ Metāls mārketinga direktors Agris Punculs, pirmās sarunas ar somu militārās rūpniecības milzi notikušas izstādes Tech Industry Riga laikā 2019. gadā. Uzņēmuma īpašnieku mērķu sarakstā šis somu uzņēmums kā iespējamais sadarbības partneris bijis jau vairākus gadus pirms tam, bet Punculs neslēpj, ka ar tik lieliem un ietekmīgiem uzņēmumiem ir tā: «Ja nedabū pareizos cilvēkus, lai sāktu sarunas, tā ir cīņa ar vējdzirnavām.»

Jau tajā laikā, tātad pavisam citā «ērā» — pirms pandēmijas un kara, Latvijas metālražotājs apzinājies, ka tehnoloģiski tam ir visas iespējas sniegt Patria savus pakalpojumus: labas atsauksmes no klientiem un EMJ Metāls prāvais iekārtu klāsts bijis ievērības cienīgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu