VIDEO: Jānis Baltačs Krapes muižā: “Labākais, lai visi būtu apmierināti” • IR.lv

VIDEO: Jānis Baltačs Krapes muižā: “Labākais, lai visi būtu apmierināti”

Publicitātes foto

“Mēs esam iemācījušies, ka balsošana un “vairākuma diktāts” nav labākais risinājums. Labākais ir pārrunāt un izdomāt veidu, lai visiem būtu labi un visi būtu apmierināti,” atziņās dalās Jānis Baltačs, Krapes muižas viedā ciema kopienas pārstāvis.

“Viedais ciems rosina cilvēkus sanākt kopā un domāt un saprast, ko mēs gribam, lai uzlabot savu dzīvi, ko varam izdarīt paši un ko prasīt no citiem. Viedums ir izdarīt to gudrā veidā,” stāsta Jānis. “Veidojot telpu ap sevi ir divi varianti – ierobežot sevi ar sētu vai arī pakāpties kalnā un to paplašināt,” aicina Jānis.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Kopš 2021.gada atpazīstamības zīmi “Viedais ciems” visā Latvijā ir saņēmušas 18 kopienas, savukārt atpazīstamības zīmi “Ceļā uz viedo ciemu” – 22 kopienas.

Biedrība NEXT ir sagatavojusi TUESI.LV video stāstus par divdesmit Latvijas “Viedajiem ciemiem” un to kopienu līderiem, ļaujot ielūkoties “Viedo ciemu” ikdienā un kopienu līdzdalības aktivitātēs.

Projektu TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu