Podkāsts nr.148: Trampa izgāšanās. Apvienotā saraksta mākslīgais intelekts un Kariņa viltības cena. Putins atkal zaudē • IR.lv

Podkāsts nr.148: Trampa izgāšanās. Apvienotā saraksta mākslīgais intelekts un Kariņa viltības cena. Putins atkal zaudē

1
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Republikāņu «sarkanais cunami» pārvēršas nelielā plunkšķī

Latvijas valdības veidošana spolē uz vietas kā dubļos iestigusi mašīna. Tā vismaz uzskata Krišjānis Kariņš, kurš uzņēmies šī procesa vadību un cer turpināt darbu premjerministra amatā. Vai viņam tas izdosies? Vai arī modelētais koalīcijas trīsritenis tā arī paliks līdz asij iegrimis rudens staignājā?

Bet kamēr mēs te Latvijā stāvam un kasām galvas, kā pakustināt politiskos ratus kaut vai par sprīdi uz priekšu, citviet pasaulē notiek lielas, arī mums ļoti svarīgas kustības. Amerikā vēlētāji nav pagriezuši valsts stūri krasi pa labi un tā, iespējams, novērsuši smagu avāriju. Krievija paziņojusi, ka Ukrainā ieslēdz atpakaļgaitu. Ceļš uz nākotni šodien, ceturtdien, izskatās mazliet labāk apgaismots un nedaudz mazāk dangains, nekā likās pat nedēļas sākumā.

Bet varbūt arī tā ir tikai īslaicīgi optimistiska ainava, kas jau aiz nākamā pagrieziena kļūs tumšāka?

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Nellija Ločmele, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

 

Komentāri (1)

QAnon 12.11.2022. 19.23

Štrunts par dalībnieku pļūtīšanu un nemitīgiem meliem, bet netieku gudrs, no kā pārtiek Raudseps, Ozoliņš un Ločmele, jo IR pilnībā zaudējis auditoriju. Kas atliek, mūsu nodokļu maksātāju nauda, kremļa rubļi, vai ASV marksistu, korumpantu un pederastu partijas nauda?
Mani nedaudz pārsteidz IR propagandonu optimisms, jo krietno amerikāņu uzvara kongresā izslēdz iespēju, ka turpmāko četru gadu laikā ASV tiks ieviesta obligātā pederastijas mācība skolās no ceturtās klases un miljarda nēģeru pārvešanu no Āfrikas uz ASV.
Par valdību, pēc loģikas, tā būtu bijis jāveido uzvarētājiem: JV, ZZS un AS. Ja to vajag paplašināt, tad vēl būtu jāpievieno NA. Ja ar to vēl par maz, tad Saskaņas klons “Stabilitātei!”. Kur šeit ir krievus mīlošie fekāli stumdītāji un zarnu infekciju perēkļi un izplatītāji, “progresīvie”?
Par Ukrainu. Smagi apdirsās kremlis un ASV ģem-parķija, kad pēc Bernsa vizītes pie saimnieka Putina, tas aizveda Obamas – Sorosa administrācijai prieka vēsti par Kijivas ieņemšanu 3 dienās un Baidens, Obama, Pelosi, Soross, jau bija sagatavojuši tērpus, kuros piedalīties Uzvaras parādē Kreščatikā. Vēl pirms kara aktīvās fāzes Baidens reizes 30 atgādināja, kas ASV nekādā ziņā neiejauksies karā. Izrādījās, Trampa Ukrainai iedotie Javelin pa ceļam uz Kijivu sadedzināja visus krievu T-90 un T-80, kuriem bija paredzēts nobraukt pa laukumu, kopā ar visiem parādes uniformās tērptiem krieviem, kas tur atradās un ASV sabiedrības spiediena rezultātā, Baidens bija spiests izmainīt savu retoriku .
Ja vēl līdz šim kongress, kas bija demokrātu rokās, bija par palīdzību Ukrainai, tad tagad Ukrainai palīdzības būs vēl vairāk un, jādomā, beidzot tiks pildīts pieņemtais Lend-Lease likums.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu