Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Neona pavasaris. Režisora Matīsa Kažas veidotā drāma ir stāsts par jaunāko paaudžu fenomenu — ģimenes meklējumiem ārpus ģimenes, kad sadzīve ar radiniekiem ir disfunkcionāla un nesniedz atbalstu. Filma raisa pārdomas par būtiskām tēmām — atkarību veidošanos, seksuālo vardarbību un garīgo veselību. Izteiksmīga atmosfēra un vizuālais veidols, lielisks Marijas Luīzes Meļķes aktierdarbs galvenās varones Laines lomā. Kino no 14. oktobra.

Lēmums aiziet / Decision To Leave. Korejiešu režisora Parka Čanvuka jaunākais darbs ir detektīvstāsts. Savīts no dažādiem pavedieniem, neparedzamiem pavērsieniem, tas vēsta par kādu izmeklētāju, kurš liktenīgās sievietes rokās ir kļuvis par mīksti veidojamu mālu un svaidās starp pienākuma apziņu un iekāri. Scenārijs veidots kā sarežģīts pulksteņa mehānisms un strādā nevainojami — filmā ir viss: spraigs sižets, erosa un tanatosa klātbūtne, tāpat arī smalka ironija. Kino no 4. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu