Telpa darbam un iedvesmai • IR.lv

Telpa darbam un iedvesmai

«Galds pie loga ir svarīgs gan intelektuāli, gan emocionāli vairāk par jebko citu,» par savu darba vietu saka Baiba Rubesa. Foto — Deivids Midegs
Monta Kaiva Konovalova

Arvien vairāk cilvēki izmanto iespēju strādāt no mājām, tāpēc vairāk nekā līdz šim novērtējam darbam speciāli iekārtotas telpas dzīvesvietā. Nesens Stenforda Universitātes pētījums atklāja, ka darbs no mājām palielina produktivitāti par 13%

Pidžamā pārvaldīt četrus uzņēmumus ne katram ir pa spēkam. Taču tieši šādā režīmā jau vairākus gadus darbojas uzņēmēja Baiba Rubesa — no sava mājas kabineta viņa veic pienākumus četrās dažādās padomēs. 

Iekārtojot darba telpu, svarīga ir gan kārtība tajā, gan labs apgaismojums. Tā Baibas kabinetā tiešām netrūkst, jo ģimenes dzīvoklis atrodas ēkas 19. stāvā. Turklāt pa kabineta logu paveras iespaidīgs skats. «Galds pie loga ir svarīgs gan intelektuāli, gan emocionāli vairāk par jebko citu,» saka Baiba. 

Lai gan viens no kabineta centrālajiem objektiem — krēsls — bieži tiekot nosmērēts ar mazbērnu šokolādi, visam šeit ir sava vieta. Rūpīgi sašķirotas pierakstu lapiņas, kārtīgi novietoti blociņi un sarindotas dokumentu mapes. Tikpat liela kārtība valda arī uz palodzēm — acis priecē grezna alveja, kas Baibai atgādinot mākslinieces Brigitas Strodes kroņus. Dāvana no bijušajiem kolēģiem. 

Tomēr rūpīgi veidotajā struktūrā netrūkst arī sentimentālu lietu. Baiba rāda kādu talismanu, ko atvedusi no Mongolijas. «Aizbraucot līdz Čingishana statujai, ceļmalā pārdeva vairākas sīklietiņas. Atradu šo dārgumu.» Daudzsejainā figūriņa, līdzīgi metamajam kauliņam, var noderēt lēmumu pieņemšanā, jo atspoguļo diametrāli pretējas emocijas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu