Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien noskaidrojās, ka valdību veidos trīs politiskie spēki, pēc tikšanās ar Jaunās Vienotības līderi Krišjāni Kariņu sacīja Valsts prezidents Egils Levits. JV piedāvās Nacionālajai apvienībai un Apvienotajam sarakstam sadarbības memorandu par koalīcijas veidošanas principiem. Trim spēkiem parlamentā būs 54 balsis. Progresīvie atteikušies no JV piedāvātās divpusējās vienošanās par sadarbību parlamentā un valdībā, kā arī vienu ministra amatu no JV pārraudzības jomas.

KNAB rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret Talsu pašvaldības izpilddirektori Ievu Krēķi par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Krēķe esot parakstījusi dokumentus, uz kuru pamata diviem pašvaldības darbiniekiem aprēķināta un izmaksāta nelikumīga kompensācija par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Eiropas prokuratūra pagājušajā nedēļā veica kratīšanu Līvānu domē un pašreizējā Līvānu novada domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda (Latvijas attīstībai) privātmājā saistībā ar aizdomām par 1,8 miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas fondiem infrastruktūras būvniecībai ražošanas objektiem. Neviens nav aizturēts.

ASV atklātā shēmā par augsto tehnoloģiju pārdošanu Krievijai pagājušajā nedēļā Rīgā aizturēti trīs Latvijas pilsoņi. Viņi bija mēģinājuši iegādāties ASV eksporta kontrolei pakļautu iekārtu un nogādāt to uz Krieviju. ASV apsūdz viņus sazvērestībā ASV apkrāpšanai, kontrabandā un naudas atmazgāšanā un prasa izdot.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu