VIDEO: Andris Slišāns Upītes viedajā ciemā: “Mēs dzīvojam pasaules centrā” • IR.lv

VIDEO: Andris Slišāns Upītes viedajā ciemā: “Mēs dzīvojam pasaules centrā”

Publicitātes foto

“Mēs dzīvojam pasaules centrā. Katrai kopienai, katram ciemam, katrai mājai ir jādzīvo tā, ka tu jūties pasaules centrā un ap tevi griežas pasaule. Tikai tad kaut kas var notikt,” ir pārliecināts Andris Slišāns, Upītes viedā ciema kopienas pārstāvis.

“Mēs piedalījāmies izsolē un nopirkām Upītes skolas ēku. Lai tā nestāvētu tukša, izdomājām, ka tur būs jauniešu ideju rezidence. Mēs darām visu, lai būtu akivitātes mūsu bērniem un jauniešiem,” uzsver Andris.

“Daudzi brīnās – jums Upītē, kaut kur laukos, ir tetovēšanas salons? Vai tad kāds brauc? Brauc. Tas ir īpašs tetovēšanas salons, kurā māksliniece kopā ar klientu sarunās izveido zīmējumu, kas tieši atbilst klienta raksturam,” par Upītes tetovēšanas salonu stāsta Andris.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Projektu TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu