Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

CVK pirmdien apstiprināja 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus. Saeimā ievēlētas septiņas partijas, visvairāk mandātu saņēmusi Jaunā Vienotība (26), vismazāk — Latvija pirmajā vietā (9). Zināmi arī Saeimā ievēlētie deputāti. 14. Saeimas deputāti pirmo reizi sanāks uz parlamenta sēdi 1. novembrī.

Prezidents Egils Levits pirmdien tikšanās laikā ar valdības sarunu vedēju un Jaunās Vienotības pārstāvi Krišjāni Kariņu aicināja turpināt sarunas par valdības izveidošanu, lai tā varētu nostrādāt visu Saeimas pilnvaru laiku — četrus gadus. Levits uzskata, ka jauno valdību var izveidot gan trīs partijas ar 54 balsīm, gan četras partijas ar 64 balsīm. Pagaidām neesot izkristalizējies, kas varētu būt koalīcijas pamatā. Nākamo pārskatu par valdības veidošanu prezidents gaidīs pēc nedēļas.


Latvija iegādāsies sešas raķešu artilērijas sistēmas HIMARS, apstiprināja Aizsardzības ministrija, kurai ir trīs prioritātes attiecībā uz raķešu sistēmām — krasta aizsardzībai pret kuģiem, vidēja rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas un raķešu artilērija.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā iebraukt Latvijā liegts 209 ar Krieviju saistītām personām, informēja Valsts drošības dienests. Kopš 24. februāra pēc VDD rosinājuma iekšlietu ministrs melnajā sarakstā iekļāvis 106 ārvalstniekus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu