VIDEO: Daiga Kalniņa Alsungas viedajā ciemā: Lai mums šeit būtu “ilgi un laimīgi” • IR.lv

VIDEO: Daiga Kalniņa Alsungas viedajā ciemā: Lai mums šeit būtu “ilgi un laimīgi”

Publicitātes foto

“Viedais ciems nav mērķis vai rezultāts. Tas ir process, kurā mēs varam nākt kopā un izdarīt labas lietas, lai mums šeit būtu “ilgi un laimīgi,” uzskata Daiga Kalniņa, Alsungas viedā ciema kopienas pārstāve.

“Mums bija viegli sākt īstenot “Viedā ciema” ideju, jo suitos jau bija sadarbības pieredze. Suiti vienmēr ir lepni par savu vietu, kurā dzīvo. Pirms trīs gadiem sanācām kopā un sākām domāt, ko varam darīt, lai mums visiem Alsungā būtu labāk dzīvot,” stāsta Daiga.

“Tas, ko cilvēki dara brīvprātīgi, nav pats par sevi saprotams. Ir jāspēj novērtēt un pateikt paldies katram par viņa ieguldījumu, neatkarīgi no tā, vai tas būtu liels, vai mazs, ilgstošs vai vienreizējs,” uzsver Daiga.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Projektu TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu