Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Agrā 8. oktobra rīta stundā uz stratēģiski svarīgā Kerčas tilta, kas savieno Krieviju ar anektēto Krimas pussalu, eksplodēja kravas automašīnā noslēptas sprāgstvielas. Sprādzienā gāja bojā trīs cilvēki, tika sagrauti divi autoceļa joslas posmi, un aizdegās līdzās braucošā vilciena cisternas ar degvielu. Lai gan anonīmi avoti ziņoja, ka tilts tika sagrauts Ukrainas Drošības dienesta (SBU) operācijā, dienests to atsakās komentēt, sakot, ka «SBU vai jebkuras Ukrainas valdības institūcijas iesaisti «triecienā» komentēsim pēc mūsu galīgās uzvaras». Foto — Scanpix

Lai «sodītu» Ukrainu par Kerčas tilta spridzināšanu, Krievijas armija ar raķetēm un droniem apšaudīja infrastruktūras objektus vairākās lielākajās pilsētās Ukrainā, ieskaitot galvaspilsētu Kijivu. Bojā gājuši vismaz 19 civiliedzīvotāji. «Faktiski šī kopš 24. februāra ir otrā reize, kad bijusi tik vērienīga apšaude, bet no kritiskās infrastruktūras viedokļa tā, šķiet, ir pati lielākā apšaude mūsdienu vēsturē,» sacīja Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis.

ES apstiprināja astoto sankciju paketi pret Krieviju par iebrukumu Ukrainā, tā paredz noteikt cenas griestus Krievijas naftai. Sankcijas samazinās Krievijas ieņēmumus par septiņiem miljardiem eiro. 

Somijas Migrācijas dienests ziņo, ka divu nedēļu laikā kopš mobilizācijas izsludināšanas Krievijā patvērumu Somijā lūgušo krievu skaits sasniedzis gada līmeni.

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite brīdinājusi, ka kopā ar bēgošajiem no mobilizācijas valstī var ierasties Krievijas izlūkdienestu aģenti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu