Podkāsts nr.143: Vēlēšanu pārsteigums un izbrīna. Apvienotā saraksta rasols burkā. Skarbais Normunds Bergs • IR.lv

Podkāsts nr.143: Vēlēšanu pārsteigums un izbrīna. Apvienotā saraksta rasols burkā. Skarbais Normunds Bergs

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Vai Latvijā jau apnicis sekot līdzi Ukrainas notikumiem?

Kurš skaitlis jums labāk patīk? Trīs vai četri? Nesteidzaties ar atbildi pat cipari tagad izrādās ideoloģiski iekrāsoti. Viens no šiem skaitļiem esot iekšēji saskanīgs un rīcībspējīgs tā saka partija, kurai ir nepārspēts talants uz iekšēju konfliktu radīšanu valdībā. Savukārt otrs «četri» Nacionālās apvienības ieskatā sola tikai nesaskaņas un postu, latvietības nīdēšanu un komunisma atgriešanos.

Vēlēšanas garām, bet šķiet, ka īstās kaislības tikai tagad sākas un politiskā numeroloģija sit augstu vilni. Turklāt publiskās diskusijas gan par vēlēšanu rezultātiem, gan par jaunveidojamo valdību kļūst aizvien infantilākas. Tā vietā, lai pragmatiski ķertos pie jaunas koalīcijas sastādīšanas, Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts pieblīvē publisko telpu ar pašu izdomātiem biediem.

Šajā raidījumā Ir žurnālisti Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps neļauj sevi ieraut šajā bubuļu pūlī, bet no malas cenšas skaidrot kas noticis un kas notiek. Viņi arī apspriež pazīstamā uzņēmēja Normunda Berga teikto, ka neatkarīgi no kaujas pie ministru kabineta iznākuma nākamajos četros gados izglītībai ir jābūt valsts prioritātei. Un vēl mēģina saprast, kāpēc Ukrainas pēdējo nedēļu lielajām uzvarām Latvijā bijusi tik maza rezonanse.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu