Bērnu «mocītājs» • IR.lv

Bērnu «mocītājs»

11
Normunds Bergs. Foto — Kristīne Madjare
Laura Dumbere

Uzņēmējs Normunds Bergs jau gadiem iestājas par eksakto mācību priekšmetu atbildīgāku mācīšanu skolās. Ir panākta obligātā matemātikas eksāmena atjaunošana vidusskolu beidzējiem, šobrīd plānota pāreja uz obligāto eksāmenu dabaszinību priekšmetos. No jaunās Saeimas Bergs gaida, ka izglītības jautājumi tiks risināti prioritārā kārtā

Uzrunāts intervijai, Bergs sāk smieties: «Laikam esmu kļuvis par slavenāko bērnu mocītāju!» Viņa aktīvā iesaistīšanās izglītības jautājumos tiešām nav palikusi nepamanīta. It īpaši tāpēc, ka Normunds Bergs gandrīz vienmēr panāk savu. 

Viņš ir tas «ļaunais onkulis», kurš uzstāja uz obligāto matemātikas eksāmenu vidusskolu beidzējiem un panāca, ka nabaga lielajiem bērniņiem drīzumā būs jākārto arī eksāmens, piemēram, fizikā. 

Viņš ir pazīstams elektronikas un IT jomas uzņēmējs, AS SAF Tehnika valdes priekšsēdētājs, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents. Miljonārs. Absolvējis Rīgas Valsts 1. ģimnāziju (toreiz vidusskolu) un RTU ar radiotehnikas inženiera diplomu. Pirmos piecus darba gadus pavadījis kā jaunais zinātnieks Cietvielu fizikas institūtā. 

Nav dzimis turīgā ģimenē, tāpēc zina, cik liela nozīme cilvēka dzīvē ir vispusīgai, labai un mērķtiecīgi virzītai izglītībai. Pats atzīst, ka skaļi un neatlaidīgi «bāž degunu» izglītības lauciņā, jo uzskata to par savu misiju — iestāties par poētiskās un kulturālās latviešu nācijas jaunās paaudzes izglītošanu arī eksaktajās un tehniskajās jomās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu