Karš Ukrainā. 32. nedēļas galvenie notikumi • IR.lv

Karš Ukrainā. 32. nedēļas galvenie notikumi

3. oktobris. Krievijas armijas karavīru līķi uz ceļa pie nesen atbrīvotās Limanas. Foto — Scanpix

1. Atbrīvota Limana
2. oktobrī Ukrainas bruņotie spēki pilnībā atbrīvoja stratēģiski svarīgo Limanas pilsētu Doneckas apgabalā, ko Krievijas spēki bija okupējuši kopš maija. Ukrainas prezidents Zelenskis uzrunā tautai teica, ka tas neesot vienīgais Ukrainas armijas panākums un ziņojumos, kurus saņēmis pagājušonedēļ, lielāko daļu aizņēmis atbrīvoto vietu saraksts.

ASV aizsardzības sekretārs Loids Ostins paziņoja, ka Ukrainas bruņoto spēku sekmes frontē apliecina dinamikas maiņu kaujās starp Ukrainas un Krievijas armijām.

2. Uzbrukums turpinās
Pēc Limanas atbrīvošanas ukraiņu spēki ieņēma vairākas citas apdzīvotas vietas austrumos, to skaitā Torskes ciematu 22 kilometrus no okupētās Kreminnas pilsētas, kuras atbrīvošana varētu būt ukraiņu nākamais mērķis austrumu frontē.

Aktīva karadarbība turpinās arī valsts dienvidos, un Ukrainas mediji ziņoja par Ukrainas armijas ieiešanu vairākās apdzīvotās vietās Hersonas apgabala ziemeļos. UBS operatīvā pavēlniecība Dienvidi aicināja neizplatīt informāciju par armijas panākumiem, jo tas var apdraudēt karavīru un civiliedzīvotāju dzīvību karadarbības zonās. Krievijas armija 3. oktobrī atzina, ka Ukrainas spēki ir izlauzušies cauri tās aizsardzībai Hersonas reģionā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu