Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Dāsna rudens raža piemeklējusi ne tikai dārzus, bet arī elektrotehnikas veikalus. Daudzus tehnoloģiju jaunumus septembra sākumā ikviens interesents klātienē varēja aplūkot Berlīnē notikušajā ikgadējā patērētāju elektronikas izstādē IFA

Gaiss tīrs?
LMT Elpo
Domājot par siltuma saglabāšanu telpās, nedrīkst aizmirst par gaisa kvalitāti. Logi ik pa laikam jāatver, lai izvēdinātu istabas. Taču prātīgi to darīt tieši tik ilgi, lai skābekļa līmenis sasniedz vajadzīgo līmeni un telpas nepaspēj atdzist. Šim nolūkam var noderēt pašmāju uzņēmuma LMT piedāvātais dūmu un tvana gāzes detektors Elpo. 

Tā galvenā funkcija ir brīdināt par dūmu pamanīšanu mājoklī vai birojā. Taču sensors spēj mērīt arī temperatūru un ogļskābās gāzes koncentrāciju un brīdināt, ja istabā ir par maz skābekļa, lai novērstu veselības problēmas. Sadarbībā ar SIA Mikrotīkls veidotais sensors darbojas ar divām 3V CR123A tipa baterijām, kuru darbības ilgums tiek lēsts ap vienu gadu. 165 gramus smagais Elpo spēj aptvert līdz 60 kvadrātmetriem plašu telpu un precīzi veic mērījumus vismaz 10 gadus.

LMT sensora priekšrocība ir spēja darboties 4G un 5G mobilo sakaru tīklos. Tas nozīmē, ka Elpo nav nepieciešams Wi-Fi tīkls. Tas tiek piesaistīts viedtelefonam ar mobilo sakaru tīkla starpniecību un ik stundu piegādā datus, kas uzreiz apskatāmi mobilajā lietotnē. Ja ierīce pamana sadūmojumu, nekavējoties tiek pārraidīts brīdinājums lietotājam un uzmanības piesaistīšanai pat veikts zvans. 

LMT Elpo ir pakalpojums ar ikmēneša abonēšanas maksājumu. Pirmajai lietotāja iekārtai ikmēneša maksa ir 4,99 eiro, katrai nākamajai — 3,99 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu