Nevēlējāmies nekā kopēja ar agresorvalsti • IR.lv

Nevēlējāmies nekā kopēja ar agresorvalsti

Reklāmas aģentūras Magic sadarbībā ar mediju aģentūru Havas Media veidotais plakāts ar aicinājumu ziedot. Publicitātes foto
Agra Lieģe

Kopš Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī uzņēmumiem visā pasaulē un arī Latvijā uz jautājumu — kura pusē mēs esam? — ir bijis jāatbild ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem

Patērētāji un investori ir aktīvi pieprasījuši, lai zīmoli nevilcinoties reaģē uz Krievijas nesankcionēto karadarbību un papildus Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām pārtrauc jebkāda veida uzņēmējdarbību un eksportu uz Krieviju. Daudziem Latvijas uzņēmumiem arī bijis būtiski atbalstu Ukrainai paust praktiski, rodot savas darbības jomai atbilstošu pielietojumu palīdzības sniegšanā. Bet vai atbalsts visos gadījumos ir nesavtīgs? Par Latvijas uzņēmumu un zīmolu iesaisti palīdzības sniegšanā Ukrainai stāsta iniciatīvas Uzņēmēji mieram pārstāve Ieva Drīksna un vairāku ražošanas uzņēmumu pārstāvji.

Iniciatīvas Uzņēmēji mieram pārstāve Ieva Drīksna.
Publicitātes foto

Gan lielie, gan mazie

Iniciatīva Uzņēmēji mieram tapa uzreiz pēc kara sākšanās — piektdien, 25. februārī. Viena no iniciatīvas veidotājām Ieva Drīksna min, ka jau pirmās stundas laikā iniciatīvā piedalīties bija piekrituši vairāki uzņēmumi, bet pa nedēļas nogali skaits bija pieaudzis līdz apmēram 50. «Sākoties karam, nespējām sēdēt un vienkārši noskatīties notiekošajā,» stāsta Drīksna. Visi uzrunātie uzņēmumi acumirklī bija piekrituši iesaistīties palīdzības sniegšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu