Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Karīna Kulberga. Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Iesaka Karīna Kulberga, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja Latvijā un platformas SheOwns by KK izveidotāja: «Joprojām esmu liela grāmatu fane, bet izvēlos tās rūpīgāk. Ja saprotu, ka grāmata man neder, nemēģinu to pieklājības pēc izlasīt līdz galam. Iedvesmu gūstu gan no draugiem un kolēģiem, kuri ir izlasījuši kaut ko labu un spēcīgu, gan no autoriem un blogeriem, kam sekoju.»


Tim Ferriss. Tools of Titans.
Grāmata, kurā autors ir sakondensējis sarunas ar sava raidieraksta viesiem, izvēlējies interesantākos un paņēmis atziņas no katra — gan par finansēm, biznesu un nākotni, gan dzīvesveidu un veselību. Pērn ar vīru šo grāmatu izvēlējāmies dāvināt saviem draugiem Ziemassvētkos, jo tā bija mūs abus ļoti iedvesmojusi. Turklāt Ferisam ir ne tikai raidieraksts, bet arī interesanta vēstkopa, ko viņš katru piektdienu pēc darba nedēļas izsūta.


James Clear. Atomic Habits.
Grāmata par to, kā radīt labākus ieradumus un izmainīt esošos. Pirms kāda laika grāmata bija ļoti populāra, tāpēc es ilgi domāju, vai to lasīt, bet kādā brīdī uztvēru tās sajūtu un vēstījumu, par ko esmu ļoti priecīga. Tā ir grāmata, kas man likusi uz sevi un apkārtējām lietām paraudzīties citādi. Pamanīt to, ko un kā es daru ikdienā. 


Roberts T. Kijosaki, Šarona Lehtere. Bagātais tētis, nabagais tētis.
Morgan Housel. The Psychology of Money.
Bagātais tētis, nabagais tētis ir žanra klasika, kas sniedz izpratni par to, kāpēc vispār domāt par savām finansēm. Un kā par to sākt domāt. Brīnišķīga un ļoti cilvēcīga grāmata. Savukārt Psychology of Money ir grāmata tiem, kuri jau sākuši investēt un pamana, cik lielu lomu spēlē emocijas. Pati to lasīju pagājušajā atvaļinājumā un nevarēju atrauties. Ļoti cilvēcīgi un dzīvi piemēri, kuros sevi varēs atpazīt katrs ieguldītājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu