Komplicētais mīlas stāsts • IR.lv

Komplicētais mīlas stāsts

Pie datora ekrāna ar Twitter simbolu piesliets tālrunis ar Īlona Maska foto. Foto — Scanpix
Linda Čuna, Reičela Lermane un Džeremijs Merils, © The Washington Post

Ko 19 tūkstoši Īlona Maska publicēto tvītu liecina par viņa sarežģītajām attiecībām ar sociālo platformu Twitter. Un par nonākšanu līdz tiesai, kas Twitter sūdzību pret Masku sāks izskatīt oktobrī

Īlons Masks ir Twitter superlietotājs. Kopš pievienošanās šai sociālajai platformai pirms 13 gadiem viņš ir čivinājis vairāk nekā 19 000 reižu. Šogad viņš tvītoja vidēji sešas reizes dienā.

Saskaņā ar The Washington Post analīzi vismaz 150 no šiem ziņojumiem ir par pašu Twitter.

Pašlaik Masks ir nonācis ragos ar šo sociālo mediju uzņēmumu, jo pasaulē bagātākais cilvēks cenšas atkāpties no aprīlī noslēgtā darījuma, solot tā iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru. Taču daži no viņa tvītiem liek aizdomāties, kāpēc viņš to vispār vēlējās darīt. Tāpat kā daudziem citiem Twitter lietotājiem, arī Maskam ir mīlestības un naida pilnas attiecības ar šo platformu, kurā viņam cita starpā patīk publicēt dažādus jokus, savas kompānijas izstrādātās raķetes SpaceX palaišanas video un nejaušas pārdomas par dzīvi, mīlestību, Marsa kolonizēšanu un iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Atšķirībā no vairuma Twitter lietotāju Masks jau sen ir pamanījis šīs saziņas platformas problēmas ar surogātpastu un viltus botiem. (Viņš ir paudis aizdomas, ka pat daudzi no viņa paša 105 miljoniem sekotāju patiesībā nav īsti cilvēki.) Taču tagad miljardieris apgalvo, ka viņam būtu jāļauj atsaukt pirkumu, jo Twitter ir pārāk zemu novērtējis savu viltus robotu problēmu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu