Arī Netflix bijis klients • IR.lv

Arī Netflix bijis klients

Roberts Vinovskis, SIA Studija Lokomotīve īpašnieks un vadītājs. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Producents Roberts Vinovskis, uzņēmumu Studija Lokomotīve, Locomotive Classics, BBrental un BBPostHouse izveidotājs, kinoindustrijā veiksmīgi strādā jau gandrīz 30 gadus. Viņš biznesā gājis savstarpēji saistītos virzienos

Vinovska uzņēmumiem piederošo pagalmu Vagonu ielas apkārtnē nav grūti atrast: skandināviski pelēkie krāsu toņi, lampiņu virtenes uz jumta terases un neona logo ātri nodod, ka radošā biznesa vide ir tieši šeit. 

Kaut arī aktīvi to neizrāda, jūtams, ka uzņēmējs ir gandarīts par pēdējos gados paveikto — viņš ir viens no tiem biznesā, kuriem pandēmija nevis smagi iesita (izņemot pašu sākumu), bet ļāva atsperties un attīstīties. Kvalitatīvi ar Swedbank finansējumu izremontēti angāri, kuros kā operāciju zālē, perfekti sakārtoti, plauktos stāv nezinātājam sveši ekskluzīvi priekšmeti. Filmēšanas tehnika! Nē, ne tāda, kādu jūs varat iedomāties. Sarežģītāka, daudzveidīgāka, sīkām detaļām. 

Pasvinēt, staigājot apkārt ar vīna glāzi, te laikam nevar, pirms intervijas pajokoju. Vinovskis nopietni atbild, ka šajās telpās — vienā no viņa uzņēmumiem, kas nodarbojas ar filmēšanas aparatūras nomu — tiešām ir savi uzvedības noteikumi. Ja vīna vai kafijas lāse trāpītu uz tūkstošus, pat desmitiem tūkstošus vērta priekšmeta, vainīgais justos ļoti slikti. 

Tomēr brīva atmosfēra te ir: apkārt skraida burvīgs lāsumains suns ar kakla lakatiņu (viņa ķepas nospiedums vēlāk paliek svaigajā kāpņu telpas grīdas klājumā) un smaidīgi, stilīgi uzņēmuma darbinieki. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu