Ukrainas kara balss. Viena drona vietā 40 • IR.lv

Ukrainas kara balss. Viena drona vietā 40

Ukraiņu karavīri 24. septembrī pozē pie Kupjanskas pilsētas zīmes Harkivas apgabalā pēc šīs apdzīvotās vietas atbrīvošanas no krievu okupantiem. Foto — Scanpix
Anda Burve-Rozīte

Žurnālists Volodimirs Birjukovs: «Mums jārēķinās, ka Ukrainas propaganda jau arī strādā un rāda krievus izteikti negatīvā gaismā, piemēram, tos jauniesauktos, kuri pamatīgā alkohola reibumā vāļājas pa zemi.»
Foto — Olia Bragida

Žurnālists Volodimirs Birjukovs možā balsī atsaucas WhatsApp no Ukrainas — pēc diviem mēnešiem, ko pavadīja Latvijā, kopā ar labu draugu mūziķi Ralfu Eilandu organizējot ziedošanas akciju bairaktara iegādei Ukrainas armijai, viņš ir atgriezies mājās Kijivā. Viena mēneša laikā Latvijas iedzīvotāji «mūsu bairaktaram» savāca 900 tūkstošus eiro — akcija sākās 16. augustā. Bezpilota kaujas lidaparāts Bayraktar maksā piecus miljonus eiro. Septembra vidū akcijas rīkotāji sāka domāt, ka inflācijas apstākļos, rudenī vēl pieaugot apkures cenai, paies vairāki mēneši, līdz nepieciešamā summa tiks savākta. Taču Ukrainai vajag palīdzību tagad! 

Kopā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā un Aizsardzības ministriju tika izlemts par ziedoto naudu iegādāties izlūkdronus un apvidus auto. Skaitļi ir iespaidīgi: Ukrainai tiks nosūtīti 40 droni un 15 džipi, turklāt ražotājs Atlas dāvinās Ukrainai ievērojamu skaitu izlūkieroču — kopumā ukraiņi saņems 195 izlūkdronus. Tos ukraiņi izmantos, lai filmētu, kas notiek ienaidnieka pusē frontes līnijās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu