Podkāsts nr.140: Vēlēšanu norise atkarīga no viena uzņēmuma. Kariņš vai Pabriks, vai Briškens? Putina mobilizācija • IR.lv

Podkāsts nr.140: Vēlēšanu norise atkarīga no viena uzņēmuma. Kariņš vai Pabriks, vai Briškens? Putina mobilizācija

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Premjers neesot noguris, bet arī viņa sāncenšiem netrūkst spara

Vēlēšanas jau gandrīz klāt, un sabiedrības interese par kandidātiem un partijām aizvien pieaug. Šajā raidījumā Ir žurnālisti Baiba Kļava, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps pievērš sevišķu uzmanību mūsu politikas «liberālajam» spārnam — premjerministra amata kandidātiem Krišjānim Kariņam no Jaunās Vienotības, Artim Pabrikam no Attīstībai/Par! un Kasparam Briškenam no Progresīvajiem. Tomēr, kā jau Staļins savulaik teica — svarīgi ir ne tikai, kas balso, bet arī — kas skaita balsis. Raidījumā Ir kolēģi apspriež arī vēlēšanu mehānisma darbinātājus un viņu darījumus, kuri jau ilgāku laiku izsaukuši Valsts kontroles kritiku.

Bet kamēr partijas Latvijā cenšas mobilizēt vēlētājus, Putins Krievijā izsludinājis daudz nepatīkamāku mobilizāciju — karam Ukrainā, un daži vērotāji atkal sāk bažīties par Kremļa valdnieka iespējamo vēlmi konfliktu eskalēt. Arī par to Baibai, Aivaram un Paulam ir, ko teikt.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu