Politika ar pašu rokām • IR.lv

Politika ar pašu rokām

Kaspars Briškens. Foto — Kristīne Madjare
Aivars Ozoliņš, Jana Altenberga

Partijas Progresīvie premjerministra amata kandidāts Kaspars Briškens aicina investēt cilvēkos

Partija Progresīvie nav bijusi Saeimā, taču ir valdošajā koalīcijā Rīgas domē. Partija piesaka sevi kā sociāldemokrātisku, un tas ir iegansts konkurentiem apgalvot, ka tā esot promaskaviska kā sevi par sociāldemokrātisku arī dēvējošā Saskaņa. Taču Progresīvie uzsver, ka turpinās runāt ar nelatviešiem Latvijā, tomēr velk stingru sarkano līniju sadarbībai ar prokremliskajām un oligarhu partijām. 

Aptauju jaunākie dati rāda, ka par Progresīvajiem varētu balsot no 5,1 (SKDS) līdz 7,3% (Factum) vēlētāju.

Gan jūs, gan Attīstībai/Par!, gan Jaunā Vienotība solāt brīvību un drošību. Kāpēc vēlētājiem būtu jāuzticas jums, nevis viņiem?
Tāpēc, ka mēs piedāvājam aktīvāku valsts atbalsta paketi mājsaimniecībām. Ar to atšķiramies no fiskāli konservatīvākas pieejas, ko atbalsta Vienotība un Attīstībai/Par! Un otrs ir investīciju bloks. Mēs uzskatām, ka budžeta ieguldījumi izglītībā, veselībā nav tēriņi, tās ir investīcijas. Ar to mēs fundamentāli atšķiramies.

Kas ir galvenās atšķirības starp jūsu partiju un Jauno Vienotību?
Mēs neskatām valsts iespējas investēt tikai caur budžeta ietvaru. Vēlamies, lai Latvija, līdzīgi kā ziemeļvalstis, daudz aktīvāk izmantotu tos instrumentus, kas ir valsts rīcībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu