Maksājam par iešanu avangardā • IR.lv

Maksājam par iešanu avangardā

1
Artis Pabriks. Foto — Kristīne Madjare
Jana Altenberga, Pauls Raudseps

Aizsardzības ministrs un Attīstībai/Par! premjerministra amata kandidāts Artis Pabriks kritizē Jauno Vienotību, ir skeptisks par Progresīvajiem un aizstāv Vjačeslavu Dombrovski

Apvienība Attīstībai/Par! (A/P!) pēdējos četros gados piedzīvojusi gan politiskas uzvaras — reģionālās reformas pieņemšanu, pudeļu depozīta sistēmas ieviešanu, panākumus Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās —, gan iedzīvojusies lielos skandālos — veselības ministres Viņķeles izgāšanās ar vakcīnu iepirkumu, vides aizsardzība ministra Pūces blēdīšanās ar Rīgas domes auto caurlaidi, viņa pēcteča amatā Pleša azartspēļu industrijas tiesību aizstāvēšana. 

Apvienības premjerministra amata kandidāts ir aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kura priekšvēlēšanu kampaņa balstās uz valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa kritiku. 2018. gadā A/P! saņēma 12% balsu, Factum septembra sākuma aptaujā atbalsts ir mazāks. 

Gan jūs, gan Jaunā Vienotība, gan Progresīvie sola brīvību un drošību. Kāpēc vēlētājiem uzticēties jums, nevis viņiem?
A/P! šajos jautājumos patiesībā ir darījusi visvairāk un darījusi to efektīvi. Kas attiecas uz brīvībām, A/P! ar savu uzstājību un iniciatīvu vairākos aspektos arī parlamentā panākusi vairākas lietas, kuras iepriekšējie spēki, tajā skaitā Vienotība, nevarēja izdarīt. 

Piemēram, saistībā ar dzīvesbiedru likumu. Reģionālajā reformā A/P! ir gājusi avangardā un par to maksājusi, kamēr Vienotība nav uzņēmusies šo iniciatīvu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu