Ģenerālis Graube: Ukraiņu pretuzbrukums - trieciens vadoņa autoritātei • IR.lv

Ģenerālis Graube: Ukraiņu pretuzbrukums – trieciens vadoņa autoritātei

1
Raimonds Graube. Foto: Kristīne Madjare

Jau no augusta sākuma bija redzams, ka ukraiņi arvien vairāk sāk izmantot savas spējas un ar Rietumu atbalstu un palīdzību iegūtās precīzās ieroču sistēmas. Bijušajam Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandierim ģenerālim Raimondam Graubem ukraiņu sekmīgais pretuzbrukums krievu okupantiem atgādināja lēnu un pacietīgu drupināšanas politiku: “Līdzībās var pieminēt mūsu [okupācijas] stabu, kuru nogāzām — tur arī traktorists drupināja, drupināja, un tad vienā brīdī tas gāzās. Šādā izpratnē gan ukraiņu pareizā plānošana, gan arī ieroču izmantošana ienaidnieka vājāko punktu drupināšanā deva rezultātu — vienā brīdī [Krievijas spēki] gruva. Pagājušās nedēļas nogalē bija redzams, kā sagruva viens frontes sektors, uz ko ukraiņi gāja lēnām un pacietīgi.”

Intervijā žurnālam Ir viņš teic, ka daļa no veiksmīgās operācijas bija maldināšana – “mēs redzējām, cik daudz informācijas līdzekļos, sociālajos tīklos runāja par Hersonu. Krievija reaģēja — diezgan lieli [Krievijas] spēki tika pārsviesti dienvidu virzienā, jo tas tajā brīdī bija vājākais posms un varbūt arī joprojām tāds ir”.

Graube uzskata, ka ukraiņi sit tieši pa Putina formulēto uzdevumu armijai – Luhanskas un Doneckas republiku atbrīvošanu -, un tas ir ne tikai militārs trieciens, bet arī liels trieciens ideoloģijai, trieciens pašam monarham, impērijas vadītājam. Ukraiņi ar panākumiem uzbruka tieši tam virzienam, kuru viņš pasludinājis par galveno uzbrukuma mērķi, norāda ģenerālis.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

 

Komentāri (1)

QAnon 15.09.2022. 19.07

Nevajag godāt mazo, prātā jukušo sadistisko pretekli, par vadoni. Vadoņi bija Hitlers, Ulmanis, Franko, Pinočets. Rašistisko necilvēku elku, Putinu, var saukt tikai par pahanu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu