Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Lai novērstu pedagogu beztermiņa streiku, valdība piedāvās izlīdzināt skolotāju slodzi un naudu mācību līdzekļu iegādei, pirmdien pēc koalīcijas padomes teica izglītības ministre Anita Muižniece (Konservatīvie). Valdība skolotājiem no 1. janvāra piedāvās pāriet uz 40 stundu darba nedēļu ar atalgojuma likmi 1200 eiro mēnesī. Tas nozīmēšot 30% algas kāpumu. Arodbiedrība šo piedāvājumu sauc par manipulatīvu. Paredzams, ka 19. septembrī beztermiņa streiku sāks 23 601 izglītības darbinieks no 815 izglītības iestādēm.

Pagājušajā nedēļā pieņemts valdības lēmums, kas ierobežo Krievijas pilsoņu — Šengenas īstermiņa vīzu turētāju — ieceļošanu Latvijā nebūtiskiem mērķiem. Agresorvalsts pilsoņu brīva ceļošana, jo īpaši tūrisms, laikā, kad šīs valsts bruņotie spēki ir iebrukuši Ukrainā, ir ne tikai amorāla, bet arī rada sabiedriskās kārtības un drošības riskus, paziņoja Latvijas Ārlietu ministrija. Par vienošanos slēgt savas robežas Krievijas pilsoņiem, kuriem ir Šengenas vīzas, paziņoja Latvija, Lietuva, Igaunija un Polija.

Prasība augstskolās studiju programmu īstenot latviešu valodā atbilst ES tiesībām, ja vien šo tiesisko regulējumu attaisno ar nacionālās identitātes aizsardzību saistīti apsvērumi, atzinusi ES Tiesa. Lietu ierosināja pēc Saeimas Saskaņas deputātu iesnieguma.

Latvija ir saņēmusi pielāgotās vakcīnas aizsardzībai pret omikrona apakšpaveidu BA.1, informēja Nacionālais veselības dienests. No pirmdienas ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos jaunās vakcīnas pret Covid-19 ir pieejamas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu