Sākas atbrīvošana • IR.lv

Sākas atbrīvošana

Pauls Raudseps

Novērotāji ir pārāk augstu novērtējuši krievu spējas un pārāk zemu — ukraiņu

Kara sākumā kāri skatījāmies no droniem uzņemtus video, kā ukraiņu artilērijas lādiņi un raķetes tiešā trāpījumā iznīcina krievu tankus un bruņutransportierus. Ar gandarījumu soctīklos dalījāmies ar fotogrāfijām, kā ukraiņu zemnieku traktori aizvelk uz laukiem pamesto orku bruņutehniku.

Katrs no šiem gadījumiem bija kā maza uzvara pār briesmīgu pārspēku. Tie deva cerību, ka pretestība nav velta. Tomēr tam visam bija arī videospēles piegarša. Ērti sēžot Rīgā, skatāmies, kā ekrānā sprāgst ienaidnieka bruņutehnika. Gandarījums jaucas ar vainas sajūtu — kādas man tiesības jūsmot, ja sēžu relatīvā drošībā?

Pēdējās dienās no Harkivas rajona redzētie video izraisa varbūt pat spēcīgākas, bet noteikti tīrākas emocijas. Veca sieviete lakatā iznāk pa vārtiem un nevar pārstāt raudāt, redzot pa ielu nākam ukraiņu karavīrus. Viņai seko drukns kungs melnā kepkā, kas pieiet pie katra no puišiem uniformās un ilgi krata viņiem roku. Citā ierakstā jaunas, smejošas sievietes skrien pretī saviem varoņiem ar ziediem rokās un nevar beigt priecāties.

Atbrīvošana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu