Neaizmirst • IR.lv

Neaizmirst

4
Nellija Ločmele

Gerijs Bērds (51) no Arizonas tovasar paņēma garu atvaļinājumu, pirms 10. septembrī sākt viceprezidenta darbu firmā Marsh&MacLennan. Birojs bija Fīniksā, taču vispirms vajadzēja aizlidot uz centrālo biroju Ņujorkā. 11. septembra rītā viņš bija Pasaules Tirdzniecības centrā, lai vakariņās jau būtu mājās pie sievas. Taču Gerijs neatgriezās. Viņš gāja bojā teroristu uzbrukumā, kas 2001. gadā šokēja Ameriku un izmainīja pasauli.

Es nepazīstu Geriju Bērdu. Par viņa likteni lasu kartītē, kas piestiprināta pie ASV karoga. Tie plīvo visapkārt — viens no Fīniksas parkiem 11. septembrī pārtop sarkanbaltzilā klajumā, katram upurim karogs ar kartīti. Ejot cauri alejām, izlasu tikai dažas no gandrīz trim tūkstošiem. Esmu šeit, jo tiešraides kadri ar degošajiem Dvīņu torņiem iegravēti atmiņā uz mūžu.

«Nekad neaizmirsīsim,» amerikāņi sola piemiņas pasākumos. 11. septembri daudzi uzskata par svarīgāko notikumu mūslaiku ASV vēsturē, kas apvienoja valsti — caur bailēm, dusmām un sērām nācija saliedējās ticībā, ka kopējiem spēkiem pasargās sevi un atjaunos taisnīgumu.

Tomēr laika gaitā «karš pret terorismu» Afganistānā un Īrākā ir nesis jaunas šausmas, milzu tēriņus un zaudējumus. Nācija ir sašķēlusies naidīgās nometnēs.

Paradokss — ko nespēja Al-Qaeda, to 20 gadus vēlāk izdarīja paši amerikāņi. Pilsoņu drosme 11. septembrī izglāba Kapitoliju, jo vienā no teroristu sagrābtajām lidmašīnām pasažieri pretojās un tā avarēja Pensilvānijas laukos. Bet pērn Kapitoliju demolēja pilsoņu pūlis, ko uzkūdījis vēlšanās zaudējis prezidents! Šie kadri šokēja pat vairāk nekā tie pirms 20 gadiem.

Komentāri (4)

vvilums 15.09.2022. 07.30

Nez vai tie paši ieroči Ukrainai būtu “aizgājuši” tik raiti līdz galam, ja Tramps būtu.

+3
0
Atbildēt

1

    QAnon > vvilums 20.09.2022. 14.21

    Nesapratu, ko nozīmē “aizgājuši”, jo nav aizgājuši, pat 2% no tā, kas aizgāja ik mēnesi, kad Staļins un ASV ģem-parķija, bija sarīkojuši WWII, nolūkā paverdzināt planētu. Kad izcilā ASV Prezidenta, Trampa kunga laikā pilnā apjomā strādāja naftas un gāzes industrija un naftas cenas bija 30 dolāri, krievam nemaz nebija līdzekļu par ko karot? Kad Baltā namā bija Trampa kungs, Putins nekad nezināja, kas viņam padomā. Viņš, nebaidoties no mazā gļēvā pedofīla, ar sen norakstītiem Tomahawk Land Attack Missile nopostīja kremlim svarīgu lidlauku Sīrijā, Deir ez Zoras provincē aizsūtīja pie šaitana vairāk kā 200 vagneriešu un iznīcināja kremlim tuvo teroristu Nr 2 pasaulē, Suleimani. Trampa kunga laikā apklusa kremļa finansētie IGIL un al-Qaeda, Hamas un Hezbollah vairs reti ar pašdarinātām raķetēm apšaudīja Izraēlas ciemus un pilsētas, Izraēla nodibināja labas kaimiņattiecības ar saprātīgiem arābu režīmiem un Irānas lupatgalvas pārstāja atklāti murgot par Izraēlas un SA iznīcināšanu. Mazais mandu Kim pārstāja šaut savas raķetes pāri Japānai un ASV veidoja taisnīgas tirdzniecības attiecības ar ĶTR, būtiski samazinājās krievu bandītu nogalināto Ukrainas robežsargu skaits. 3 gadu laikā valstī tika atgrieztas 6 miljoni Obamas izdzītās darba vietas.
    Kad, pateicoties parazītiem, garīgiem un morāliem invalīdiem un citiem fekāliju stumdītājiem, Baltā namā nonāca imigrants no Kenijas, Obama, tas ar savu kremļa saimnieku parakstīja Klintones sagatavoto “Restart”, kas iedeva Putinam Carte Blanche jebkādām darbībām un nēģeris uzlika veto kongresa piešķirtiem Javelin Ukrainai. Kad ar krievijas FSB tehnoloģiju palīdzību tika nozagtas vēlēšanas un Baltā namā tika demences pacients, korumpētais Baidens, tas mēneša laikā sagrāva visu Trampa kunga rūpīgi būvēto, valstī tika ievazāti vairāk kā 5 miljoni nelegāļu, kas atnesa līdzi noziedzību un slimības un tonnām narkotiku un ieroču, naftas cenas tika uzaudzētas trīs reizes. Pēc sena Putina drauga, vēl kopš vēstniecības laikiem, Bernsa, tagad CIP direktora, pēdējās viņa vizītes pie saimnieka Putina, tas Obamas – Sorosa administrācijai atveda prieka vēsti par Kijevas krišanu trīs dienās, plānprātiņš Baidens kā mantru reizes 30 atkārtoja, ka ASV nekādā ziņā neiejauksies un, ja ne ASV sabiedrības noskaņojums, kuras dēļ senātā un kongresā pat sašķēlās vairāk kā 100 gadus Maskavai kalpojošie ASV marksisti, korumpanti un sodomīti, Ukraina jau sen būtu iznīcināta. Mana svēta pārliecība, ka to izdzimteņu, kuri balsojuši par Karteru, Obamu, Klintoni un Baidenu, rokas līdz pleciem ir ar Ukrainas sieviešu, bērnu un sirmgalvju asinīm.

    0
    0
    Atbildēt

    0

vvilums 15.09.2022. 07.26

Ja iepriekšējais būtu palicis,varēja sanākt pasaulē “palieli sū##”.

+3
0
Atbildēt

0

Sskaisle 15.09.2022. 08.20

Nu redz, Nellija, kur noved meli un manipulācijas.

Vakar neskatījos Kas notiek Latvijā. Ja ltv1 žurnālists domburs uzskata,ka pie viedokļu līderiem pieskaitāma aktrise,kura ar sevi,savu dzīvi nav tikusi galā,tad tādi raidījumi nav manas uzmanības vērti

Vēl nesen principa- lemberga dēļ nelasīju nra.lv ,tagad tur atrodu informāciju par visu,ko noslēpj,noklusē sabiedriskie mediji.

Ja obama būtu bijis labs prezidents visiem amerikāņiem, tramps nekad nebūtu nācis pie varas. Ak – un tāds nieks – izglītība ASV – ja tā būtu pieejama visiem,ja tā būtu adekvātā līmenī visiem,tad nekādā gadījumā nebūtu mazizglītotie,viegli manipulējamie vēlētāji. Un ko šodien raksta IR- ka arī Latvijā ir jāpabeidz iznīcināt izglītība nozare,jāturpina debilizēt nabadzīgākā sabiedrības daļa.

Liekulības kalngals. Un kāpēc IR par tādiem kļuvis?

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu