Politiskais tinderis: Vai atbalstāt plānu 2035.gadā pārtraukt ES tirgū izlaist jaunus auto ar iekšdedzes dzinēju? • IR.lv

Politiskais tinderis: Vai atbalstāt plānu 2035.gadā pārtraukt ES tirgū izlaist jaunus auto ar iekšdedzes dzinēju?

Zīmējums - Ernests Kļaviņš

Pirms 14. Saeimas vēlēšanām žurnāls Ir uzdeva 18 būtiskus jautājumus sarakstu līderiem, kas kandidē septiņās populārākajās partijās.

Lūdzām politiķus atbildēt īsi un skaidri — ar jā vai nē. Vairums tika ar uzdevumu galā, taču daļa nespēja formulēt kodolīgas atbildes. Ir publicē visas politiķu atbildes. Tās izmantotas arī priekšvēlēšanu spēlē “IR Politiskais tinderis“, kas ļauj ikvienam vēlētājam noskaidrot sava viedokļa sakritību ar partiju nostāju.

 

Konservatīvie

Jānis Bordāns

Anita Muižniece

Gatis Eglītis

Aldis Bukšs

Krišjānis Feldmans

 

Apvienotais saraksts

Didzis Šmits

Edgars Tavars

Edvards Smiltēns

Juris Viļums

Māris Kučinskis

Šobrīd notiek karš. Daudzi jautājumi ir jāskata jaunajā situācijā. Ir reālistiski jāskatās uz reģionu iedzīvotāju privātā transporta nodrošināšanas iespējām. Piemēram, Latgales reģionā šobrīd ir ļoti mazs īpatsvars ar jauniem transporta līdzekļiem.

(Ir secina: Nē)

Aizliegt tirgot jaunas automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem no 2035. gada paredz ES EURO7 izmešu normu ieviešana, kas nozīmē, ka pāreja uz tīriem transporta līdzekļiem ir jau izlemta Eiropas Komisijas līmenī. Latvijas stratēģiskajās, enerģētiskajās un ekonomikas interesēs ir pēc iespējas laicīgāk sagatavoties pārejai uz videi draudzīgiem transporta līdzekļiem. Tas nozīmē koncentrēt pūliņus visaptveroša sabiedriskā transporta tīkla izveidē, īpaši Rīgā un Pierīgā, ar efektīvu dzelzceļa infrastruktūru savienojot reģionu centrus, samazinot autocentrisku politiku, bet reāli skatoties uz reģionu iedzīvotāju privātā transporta vajadzībām.

(Ir secina: Jā)

 

Jaunā Vienotība

Arvils Ašeradens

Edgars

Rinkēvičs

Jānis Reirs

Krišjānis Kariņš

Rihards

Kozlovskis

 

Nacionālā apvienība

Edmunds Teirumnieks

Edvīns Šnore

Ilze Indriksone

Ināra Mūrniece

Uģis Mitrēvics

 

Attīstībai/Par!

Artis Pabriks

Arturs Toms Plešs

Juris Pūce

Kristaps Eklons

Marija Golubeva

 

Progresīvie

Antoņina Ņenaševa

Atis Švinka

Kaspars Briškens

Leila Rasima

Liene Gātere

 

 

 

 

 

Zaļo un Zemnieku savienība

Armands Krauze

Gunārs Kūtris

Kaspars Melnis

Uldis Augulis

Viktors Valainis

Pie pašreizējām elektrības cenām un pie neatrisinātā jautājuma, ko iesākt ar nolietotajiem akumulatoriem, drīzāk nē, jo ir jau arī hibrīdi, kas ir iekšdedzes dzinējs kopā ar akumuatoru, kam ir lielāks potenciāls!

(Ir secina: Nē)

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu