Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija pagājušajā nedēļā apstiprināja jaunus siltumenerģijas tarifus Latvenergo ražotnēm, tie būs vairākkārt lielāki par līdzšinējiem un ietekmēs arī Rīgas Siltuma tarifus. Rēķinos mājsaimniecībām no 1. oktobra automātiski piemēros valsts noteikto atbalstu.

Glābēji pirmdien atraduši 11 svētdienas vakarā Baltijas jūrā pie Latvijas krastiem iekritušās privātās lidmašīnas Cessna atlūzas. Otrdien jūrā atrastas, iespējams, cilvēka ķermeņa daļas, kas nodotas ekspertīzei. Lidmašīna piederēja Ķelnes karnevālu organizatoram Pēteram Grizemanam. Vācu mediji ziņo, ka pārējie lidmašīnas pasažieri bijuši Grizemana sieva, meita un viņas draugs.

Valdība otrdien atbalstīja valsts aizsardzības dienesta ieviešanu vīriešiem no 18 līdz 27 gadiem un sievietēm brīvprātīgi ar 2028. gadu. Ministri atbalstīja pakāpenisku dienesta ieviešanu līdz 2027. gadam ar pirmo iesaukumu 2023. gada janvārī.

Valdība atbalstīja izmaiņas Imigrācijas likumā, kas paredz stingrākus nosacījumus uzturēšanās atļauju izsniegšanai Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Turpmāk arī Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kuri vēlēsies kļūt par citas valsts pilsoni un uzturēties Latvijā, būs jākārto valsts valodas pārbaude un jāpierāda regulāri un pietiekami finanšu līdzekļi. Latviešu valodas zināšanas būs jāpierāda arī bijušajiem Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kuri līdz šā likumprojekta spēkā stāšanās brīdim saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu