Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Rīgā demontēts Uzvaras parka pieminekļa centrālais objekts obelisks. Piemineklis pastāvīgi atgādinājis sabiedrībai par Latvijas okupāciju un «mums nav vajadzīgs», teica Valsts prezidents Egils Levits. Pieminekļa vietā iecerēts pagaidām izveidot atpūtas laukumu jauniešiem. 16. jūnijā Saeima nolēma, ka līdz 15. novembrim Latvijā jānojauc padomju un nacistisko režīmu slavinoši objekti.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vērtēs Daugavpils domes atlaišanas iespēju, jo pašvaldība un tās vadītājs Andrejs Elksniņš (S) ir bezdarbīgi padomju pieminekļu demontāžā un vienīgie ministrijai nav iesnieguši okupāciju slavinošu objektu demontāžas plānu. Pirmdien ministrija informēja, ka visas pārējās 42 pašvaldības to ir izdarījušas.

Latvijas valdība kopš 24. februāra Ukrainai sniegusi militāro atbalstu cīņai pret Krievijas iebrucējiem aptuveni 300 miljonu eiro vērtībā. Iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas savākušas vairāk nekā 15,7 miljonu eiro ziedojumu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piešķīris pirmās pakāpes ordeni «Par nopelniem» Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu