Trīsdimensiju Elksniņš • IR.lv

Trīsdimensiju Elksniņš

1
Aivars Ozoliņš

Nojaukt okupekļus Daugavpils dome nevēlas, tāpēc izliekas, ka nesteidzas

Okupācijas staba nogāšanai pagājušonedēļ Pārdaugavā bija plašas atskaņas visā pasaulē, taču mums aktuālākās acīmredzami turpinās tepat Daugavpilī. Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (Saskaņa) vienīgais no visu 43 pašvaldību vadītājiem nav iesniedzis vides un pašvaldību ministra Artūra Toma Pleša (A/P) pieprasīto darbu grafiku okupācijas pieminekļu nojaukšanai līdz likumā noteiktajam datumam — 15. novembrim.

Plešs nu draud atlaist Elksniņu. Elksniņš ņirdz, ka tas esot «blefs» un «priekšvēlēšanu izrādīšanās».

Politiķu priekšvēlēšanu cīņa vienmēr ir «izrādīšanās», taču nebūt ne vienmēr bezjēdzīga. Vēlēšanu tuvums reizēm liek tiem izdarīt arī vajadzīgus, sabiedrības pieprasītus darbus.

Arī okupekļa nogāšanu Rīgā pasteidzināja gan politiski priekšvēlēšanu, gan ar tiem saistīti drošības apsvērumi. Vairākums valdības politiķu noteikti nevēlējās, lai tas betona stabs kļūtu par vēlēšanu galveno tematu un konfliktu ģeneratoru. Un tieši sabiedrības spiediens mudināja Saeimu steigšus pieņemt likumu par okupācijas pieminekļu nojaukšanu, bet Rīgas domi ātri saplānot un pagājušonedēļ efektīvi īstenot rašistu centrālā pielūgsmes objekta nogāšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu