Labais policists • IR.lv

Labais policists

Jūrmalas parka rotaļlaukums ir viena no vietām, kur Madars Kupičs pavada daudz laika kopā ar meitām. Par nesavtīgo rīcību, ierodoties uz izsaukumu turpat līdzās esošajā Kristapa Porziņģa Liepājai dāvinātajā basketbola laukumā, viņš saņēma pateicību no kāda puikas tēva. Foto — Edgars Pohevičs
Ilze Šķietniece, speciāli Ir

Kārtības policijas inspektors liepājnieks Madars Kupičs vairākkārt izpelnījies pateicību par nesavtību, veicot darba pienākumus. Viņš ar to nelielās, bet pieticīgi saka: «Policijā neesmu tāds vienīgais»

Mēnesi pirms iepazīšanās ar Madaru viņa sieva Liene saviem vecākiem esot izteikusi vēlēšanos — mans nākamais vīrs būs līdzjūtīgs, izpalīdzīgs, skaists, gudrs, drosmīgs un mīlestības pilns policists. Liels bijis viņas pārsteigums, kad iepazīšanās platformā Tinder satiktais puisis pateicis — esmu policists. Turklāt tieši tāds, kādu viņa vēlējās. Līdzjūtīgs, izpalīdzīgs un drosmīgs. Pērn pāris apprecējās un kopīgi audzina trīs bērnus no abu iepriekšējām attiecībām.

Pēdējā gada laikā par Madara cēlajām īpašībām uzzinājusi arī plašāka sabiedrība. Pēdējais gadījums bija pirms mēneša. Valsts policija saņēma pateicību no kāda liepājnieka par Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektora Kupiča rīcību, reaģējot uz izsaukumu Jūrmalas parka basketbola laukumā. Vīrieša dēlam bija nozagta bumba, jau otrā mēneša laikā, tāpēc ģimene vērsās pēc palīdzības policijā. Saprotot, ka vainīgo atrast neizdosies, Madars zēnam uzdāvināja jaunu Nike basketbola bumbu. Piekodināja, lai šo uzmana rūpīgāk nekā iepriekšējās, novēlēja labu vakaru un devās tālāk savās gaitās.

Pagājušajā gadā šī paša policista vārds publiski izskanēja saistībā ar vēl diviem gadījumiem. Kad pludmalē kādam atpūtniekam tika nozagtas mantas, Madars vīrieti aizveda uz savām mājām un ļāva izvēlēties drēbes, ko uzvilkt mugurā. Citā reizē samaksāja par viesnīcas numuriņu sievietei, kura cietusi no vardarbības. Naudas, lai samaksātu par naktsmītni, viņai pašai nebija. 

«Esmu šokēta, ka pastāv vēl šādi cilvēki, kas gatavi palīdzēt otram, neko par to neprasot. Lai cik būtu maksājis viesnīcas numuriņš, šis policists patiešām ir pelnījis paldies,» toreiz vēstīja notikušā aculieciniece.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu