Kvalitatīvi visā Latvijā • IR.lv

Kvalitatīvi visā Latvijā

1
Māris Rēvalds, Veselības centra 4 dibinātājs un valdes priekšsēdētājs. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Veselības centra 4 izveidotājs Māris Rēvalds liek jaunus uzsvarus biznesā — uz premium nišu un personalizētu pieeju pacienta veselībai

Pie veselības centra Anti-Aging Institute Baznīcas ielā Rīgā lielākā privātās medicīnas centra Latvijā izveidotājs Māris Rēvalds piebrauc baltā elektroautomobilī. Vēlāk to komentē: esot gandarīts, ka šādā veidā vairs nemaksā Putinam par energoresursiem. Tuvojas jaunā apkures sezona, un augstākā inflācija pēdējās desmitgadēs Rēvaldam liek pārskatīt izvēles ne tikai privāti, bet arī biznesā: viņam piederošajās medicīnas iestādēs tiek veikti siltināšanas darbi, meklēti izdevīgākie apkures piedāvājumi, izvietoti saules paneļi un tā tālāk. 

Uzņēmumu Veselības centrs 4 Rēvalds, pēc izglītības ārsts, izveidoja pirms 28 gadiem. Sāka ar poliklīnikas iegādi Barona ielā. Nu Rēvaldu ģimenei pieder vairāk nekā 23 filiāles un grupas uzņēmumi visā Latvijā, kas sniedz diagnostikas, ārstēšanas, rehabilitācijas, kā arī preventīvās un estētiskās medicīnas pakalpojumus. 

Tieši pirms pandēmijas, 2019. gada rudenī, Rēvalds paplašināja piedāvājumu klāstu, ieejot premium nišā — izveidoja Anti-Aging Institute Rīgas centrā, kas elegantā un kvalitatīvā vidē piedāvā klientiem izpētīt viņu veselību gēnu līmenī, pēcāk attiecīgi izstrādājot ārstniecības un pretnovecošanas plānu. «Šis koncepts, ko esam izveidojuši pirmie Latvijā, interesē pietiekami daudzus gudrus un inteliģentus cilvēkus,» saka uzņēmējs. Ieguldījumi klīnikas atvēršanai? Vairāk nekā trīs miljoni eiro. Atsperties šādam plānam Rēvaldam palīdzēja tas, ka viņam cita starpā pieder medicīnas un skaistumkopšanas tehnoloģiju uzņēmumi, kas pasaules ražotāju modernākās iekārtas piedāvā visā Baltijā. 

Šā gada ekonomiskie apstākļi rada zināmus riskus šādam biznesa virzienam, jo pirmais, ko pārtikusī vidusšķira un, iespējams, pat turīgais slānis samazinās savu vēlmju grozā, būs paaugstināta komforta produkti, tomēr Rēvalds cer uz cilvēku rūpēm par savu veselību ar tālredzīgāku skatu. Proti, ja gribas veselīgi dzīvot pēc iespējas ilgāk, pareizi ir sevi uzmanīt jau tad, kad vēl nekas nekaiš. Turklāt cilvēkam pat «svarīgāk par labu ārstēšanas rezultātu labas komunikācijas baudīšana, iespēja sastapt medicīnas profesionāļus, kuri ar jums vispār runā». «Bieži kritizē, ka ārsti tikai skatās izmeklējumus, raksta papīrus, ir aizņemti. Šeit cenšamies, lai tas viss būtu balansā,» saka Rēvalds.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu