Terēze Dārta Balode, godalgotā stīgu ansambļa Amber Strings pirmā vijole • IR.lv

Terēze Dārta Balode, godalgotā stīgu ansambļa Amber Strings pirmā vijole

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas stīgu instrumentu ansamblis Amber Strings. Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

«Mēs šausmīgi centāmies dabūt enerģiju un harismu, nebūt kūtrie latvieši,» par dalību World Championships of Performing Arts saka vijolniece Terēze Dārta Balode. Visvairāk Losandželosā viņu pārsteigusi skaļā un atvērtā vide — visi dzied, taisa krāšņu šovu.
Foto no privātā arhīva

Piecas medaļas — ar šādu lomu augusta sākumā no 25. starptautiskā konkursa World Championships of Performing Arts Losandželosā atgriezās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas stīgu instrumentu ansamblis Amber Strings. Prestižais notikums tiek salīdzināts ar olimpiskajām spēlēm, un latvieši ceļazīmi uz to nopelnīja pirms diviem gadiem  notikušajā instrumentālistu un vokālistu konkursā Uzlecošās zvaigznes.

«No Latvijas bijām tikai mēs, bet, piemēram, no Filipīnām bija «miljons» visās kategorijās,» saka Amber Strings vijolniece Terēze Dārta Balode. Nedēļas garumā liepājnieki mērojās spēkiem ar vairāk nekā 1000 dalībniekiem — ne tikai mūziķiem, bet arī modeļiem, aktieriem, solo un grupu dejotājiem, solo izpildītājiem un citu kategoriju pārstāvjiem no 73 valstīm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu