Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Dažviet Francijas garāko upi Luāru var pāriet kājām. Reinā vairs nevar pārvietoties baržas, kas ir sāpīgs trieciens Vācijas ekonomikas apritei. Ūdens līmenis Po upē Itālijā ir par diviem metriem zemāks par normu. Serbijā tiek veikta Donavas bagarēšana, lai padziļinātu upi vietās, kur ir lielāka straume. Speciālisti tajā visā vaino klimata izmaiņas, jo pēc netipiski sausās ziemas, kā arī rekordaugstās temperatūras vasarā daudzas Eiropas upes ir krietni sarukušas. Attēlā: Itālijas garākajā upē Po ir viszemākais ūdens līmenis pēdējo 70 gadu laikā. Foto — Scanpix

Ukrainas parlaments pirmdien pagarināja karastāvokli līdz 21. novembrim. Krievija svētdien un pirmdien turpinājusi vairāku Doneckas apgabala austrumu pilsētu masīvu apšaudi. Hersonas apgabala vadība paziņoja, ka daļa krievu karaspēka komandieru pametuši Hersonu, tur dislocētajai armijai vairs nav neviena droša apgādes ceļa. Ukraiņi sašāvuši ceturto — pēdējo — tiltu Hersonas apgabalā, apstiprināja Ukrainas armija. Savukārt Luhanskas apgabala Popasnā ukraiņu spēki devuši triecienu Vagner grupas štābam un iznīcinājuši kaujiniekus.

Igaunija no 18. augusta liegs iebraukšanu valstī Krievijas pilsoņiem, kuriem ir Igaunijā izdota Šengenas zonas vīza, pirmdien paziņoja valdība. Krievijas pilsoņi, kuriem vīzas ir izdotas citās Šengenas zonas dalībvalstīs, arī turpmāk varēs iebraukt Igaunijas teritorijā.

Lietuvas prezidents Gintans Nausēda pagājušajā nedēļā atņēma valsts apbalvojumu daiļslidotājiem Margaritai Drobjazko un Povilam Vanagam, jo viņi piedalījās uzvedumā Krievijas pilsētā Sočos.

Opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska pagājušajā nedēļā Lietuvā paziņoja par pagaidu pārejas laika valdības izveidošanu, lai cīnītos par demokrātijas atjaunošanu Baltkrievijā. Tajā bez Cihanouskas darbosies Pāvels Latuška, Aleksandrs Azarovs un citi trimdas opozicionāri. 9. augustā apritēja divi gadi kopš Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kuru rezultātus masveidā viltoja. Toreiz tūkstoši valsts iedzīvotāju izgāja ielās, lai protestētu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu