Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma paziņojumu, kurā atzina Krieviju par terorismu atbalstošu valsti. Balsojumā nepiedalījās Saskaņas deputāti. Dažas stundas vēlāk notika liels Krievijas hakeru uzbrukums Saeimas interneta resursiem.

Koalīcija otrdien vienojās mainīt principus Krievijas pilsoņu Latvijā termiņuzturēšanās atļauju atjaunošanā. Turpmāk tās pamatā vairs neatjaunos, izņemot retus gadījumus. Savukārt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, kuras pienāktos, piemēram, laulātajiem, nolemts piešķirt tikai pēc valsts valodas eksāmena sekmīgas nokārtošanas. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Twitter paudis, ka Krievijas pilsonību ieguvušajiem Latvijas valstspiederīgajiem nav piešķirama uzturēšanās atļauja un viņiem būs jāpamet Latvija. 

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins pagājušajā nedēļā ieradās vizītē Latvijā un uzsvēra, ka ASV vienmēr būs par Latvijas brīvību un teritoriālo nedalāmību. Ostins teica, ka rotācijas kārtībā Baltijā varētu izvietot amerikāņu karavīrus no ASV brigādēm, kas dislocētas Rumānijā un citur Eiropā. Šī bija pirmā ASV aizsardzības ministra vizīte Latvijā kopš 1995. gada.

Ukrainas Bruņotie spēki no Latvijas saņēmuši sešas haubices, un tās jau tiek izmantotas kaujās, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs. Latvija Ukrainai nosūtījusi arī četrus militāros helikopterus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu