Pārspēt viltībā un gudrībā • IR.lv

Pārspēt viltībā un gudrībā

Krievu karavīrs patrulē pie okupētās Zaporižjas atomelektrostacijas. Foto — Scanpix
Māra Miķelsone

NBS Bruņojuma kontroles dienesta priekšnieks Ēriks Naglis ir pārliecināts, ka ukraiņi varētu uzaudzēt savu kapacitāti, lai dotu galveno triecienu tur, kur krieviem būtu vissāpīgāk

Ēriks Naglis.
Foto — Edmunds Brencis

Vai varam gaidīt, ka karš Ukrainā drīzumā ieies jaunā posmā? Tiek ziņots, ka Krievija savu karaspēku no Doneckas apgabala ziemeļiem pārsviež uz Zaporižjas apgabalu, ir apturēts uzbrukums Slovjanskai. Kad varētu notikt Ukrainas solītā kauja par dienvidu pilsētu Hersonu? Un cik droši varam justies, ja Krievija par savu karavīru bāzi izvēlējusies Eiropā lielāko atomelektrostaciju (AES) Zaporižjā? 

Ir turpina intervēt speciālistus, kas izskaidro notiekošo un iezīmē nākotnes scenārijus Ukrainas karā. Pirmdien runājām ar NBS Bruņojuma kontroles dienesta priekšnieku un bijušo aizsardzības atašeju Ukrainā, pulkvedi Ēriku Nagli. Atašeja amatā viņš nostrādāja četrus gadus un ne bez saviļņojuma sarunas noslēgumā atceras Latvijas goda konsulu Slovjanskā, nebeidz cildināt ukraiņu spēku un enerģiju savas valsts izaugsmē. «Nepārspīlējot, Ukraina šobrīd aizstāv visu Eiropu, Rietumu pasauli,» saka Naglis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu