Par piedzīvojumiem un uzņēmējdarbības gēnu • IR.lv

Par piedzīvojumiem un uzņēmējdarbības gēnu

Foto no privātā arhīva
Jānis Bergs

Uzņēmējs Jānis Bergs noslēdz rakstu sēriju par savu pieredzi, iekarojot ASV lielo tirgu

Pirms septiņiem gadiem — 2015. gada vasarā — es nedaudz naivi apsolīju palīdzēt savam brālim Normundam, vadot SAF Tehnika ASV filiāli SAF North America. Dodoties pāri «lielajam dīķim», solījums bija šāds: «Es garantēju, ka vienu gadu es ar to nodarbošos.» 

Ap to pašu laiku mani uzmeklēja arī Nellija Ločmele. «Dzirdēju, ka tu dosies uz ASV, mūsu žurnāla lasītājiem varētu būt interesanti, ja tu dalītos ar saviem piedzīvojumiem.» Piedzīvojums ir ļoti labs apzīmējums tam, ko daru, jo ietver izaicinājumus, pašrefleksiju un tai sekojošo pilnveidošanos. Daudz nedomājot, es piekritu un tā tiku pie vēl viena piedzīvojuma — slejas šajā interesantajā, izglītojošajā un uz pozitīvu rīcību rosinošajā izdevumā. 

Kopš tā laika ir pagājuši septiņi gadi, kuru laikā vairāk nekā 40 rakstos esmu apcerējis sev tuvas un, pēc maniem ieskatiem, žurnāla lasītājiem noderīgas tēmas. Esmu runājis gan par ASV biznesa vides nacionālajām īpatnībām, gan par mūs visus ietekmējošām politiskām un ekonomiskām norisēm, par uzņēmuma vadīšanu kopumā, bet par pārdošanu, mārketingu un biznesa attīstību it īpaši. 

Ir bijušas reportāžas no izstādēm, kurās piedalījās SAF Tehnika. Dalījos ar atziņām par panākumiem vai to trūkuma gadījumos — par iegūto pieredzi. Esmu runājis arī par trimdas sabiedrības un Latvijas uzņēmēju sadarbību. Joprojām uzskatu, ka ārzemēs dzīvojošo Latvijas izcelsmes uzņēmēju, speciālistu un zinātnieku potenciāls var dot svarīgu pienesumu Latvijai un mūsu eksportējošajiem uzņēmējiem. Šajā jomā vēl ļoti daudz jādara, lai nostiprinātu un paplašinātu sadarbības tīklus un savstarpējas palīdzēšanas kultūru. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu