Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. ALENA MORNŠTAINOVA. KLUSIE GADI. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Bohdana ir noslēgta meitene, kuru nomoka spriedze ģimenē un noslēpums, kas urda domas: kāpēc vecmāmiņa slimnīcā bija uzrunājusi viņu par Blanku? Līdzās tiek risināts Svatopluka Žāka stāsts, viņš ir iesīkstējis komunists, kas dzīvi veltījis sociālisma celtniecībai, mīlestībai pret sievu un meitu. Tad kādā brīdī abi stāsti saplūst un izrādās, ka nekas nav tāds, kā līdz šim šķitis. Apgāda cena 12 €.


BĒRNIEM.
LĒNE ASKA. TĪĢERA BURTS D. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Grāmata par lasīšanas un rakstīšanas grūtībām, pacietību un dusmošanos, ar ko jātiek galā daudziem bērniem un vecākiem. Nav viegli izpildīt mājasdarbus, ja burti salīp kopā un negrib veidot vārdus. Arī mammas pacietība sāk izsīkt, un no viņas izlaužas dusmīgs tīģeris. Disleksija un lasīšanas grūtības ir maz skarta tēma, šī grāmata respektē bērna spēju intelektuāli un emocionāli uztvert mākslu un izmanto tās tēlus, lai runātu par svarīgām problēmām. Apgāda cena 12 €.


MĀKSLA.
PURVĪTIS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Vilhelma Purvīša 150. jubilejas noskaņās tapušais albums ietver apjomīgu skaitu viņa darbu reprodukciju, ko papildina Nacionālā mākslas muzeja direktores Māras Lāces ievads un mākslas zinātnieces Kristiānas Ābeles pētījums Ainava ar gleznotāju par Purvīša dzīvi un darbību mākslā. Izdevumā var apskatīt gandrīz visus meistara apzinātos darbus gan Latvijā — muzejos un privātkolekcijās —, gan muzeju kolekcijās citviet. Teksti latviešu un angļu valodā. Apgāda cena 50 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu