Sankcijas spridzina • IR.lv

Sankcijas spridzina

Pauls Raudseps

Kremļa ienākumi no gāzes un naftas maijā bija par 50% mazāki nekā aprīlī

Putins atslēgs Eiropai gāzi! Rubļa kurss — stabils un nesatricināms! Katru dienu pārskaitām Krievijai miljardu par energoresursiem!

Šādas trauksmainas atziņas bieži dzirdamas gan ziņās, gan ekspertu komentāros par Krievijas ekonomiku. Tāpēc daudzu prātos nostiprinājies priekšstats, ka sankcijas nedarbojas vai pat vēl trakāk — ka kara radītā energoresursu cenu pieauguma ietekmē Kremlis pelna pat vairāk no gāzes un naftas eksporta nekā agrāk, un līdz ar to faktiski Krievijas ekonomika ir nevis zaudētāja, bet gan ieguvēja.

Daudzi vēl aizvien kā nevar, tā nevar atjēgties no gadiem ilgi piekoptās pašsuģestijas par Krieviju kā ģeopolitisku milzi, par valsti ar neizmērojamiem resursiem, kuru izaicināt būtu neprāts.

Tāpat kā kara pirmie pieci mēneši atklājuši «varenās Krievijas armijas» patieso vājumu un tās korupcijas un nekompetences caurausto nespēju panākt pat minimālus rezultātus bez milzīgiem zaudējumiem, arī Rietumu ieviestās sankcijas krīt kā ekonomiskas HIMARS raķetes uz Krievijas ražotnēm un naudas glabātavām un pietuvina brīdi, kad Putins zaudēs ne tikai militāro konfliktu Ukrainā, bet arī plašāko ideoloģisko un tautsaimniecisko karu ar attīstītajām valstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu