Mājās jauniem spēkiem • IR.lv

Mājās jauniem spēkiem

Jānis Zēgners. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Finanšu analītiķis Jānis Zēgners (36) pēc labas karjeras Rietumeiropā nolēma atgriezties Latvijā, lai šeit izveidotu savu uzņēmumu Zegners FinPlan. Naudas Latvijā varbūt ir mazāk, bet tā nav vienīgais kritērijs dzīves laimei, ir pārliecināts uzņēmīgais profesionālis

Strādājis par finanšu analītiķi Airbus! Atliek tikai ievadīt Google kompānijas datus ar 52 miljardiem ienākumu gadā, lai saprastu, ka Otrā pasaules kara laika bēgļu ģimenē Vācijā uzaugušais Jānis Zēgners ir spējis izveidot ļoti labu karjeru. 

Jāņa stāsts par atgriešanos Latvijā ir neparasts, jo viņš ir divu pasu turētājs — ar Vācijas un Latvijas pilsonību. Patiesi arī dzīvojis abās valstīs, kā divdesmitgadnieks izceļojies pa Eiropu un Austrāliju.

Jāņa saskarsme ar Latviju, kā daudziem latviešiem, kuru dzimtas 20. gadsimtā dzelzs priekškars nošķīra no dzimtenes, veidojusies kopš mazām dienām: vecāki mācīja latviešu valodu un tradīcijas. Jānim garšo ne tikai latviešu vecmāmiņu svētku pīrāgi un Jāņu siers, bet pandēmijā dabūja zināmu šoku, kad ceļošanas ierobežojumu dēļ pirmo reizi dzīvē netika svinēt Ziemassvētkus ģimenes lokā. 36 gadu laikā pirmo reizi nebija kopā ar ģimeni. Jutās skumīgi, kaut atradās Francijā un svētku noskaņas varēja baudīt tur. 

Padzīvot dzimtenē latvietim, kurš dzimis un uzaudzis Bonnā Vācijā, sanāca tūkstošgades sākumā — vecāki pārcēlās šurp un viņu ņēma līdzi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu