Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Bekingemas pils apsardzes darbinieks pasniedz ūdeni britu karaļnama goda sardzes karavīram. Foto — Scanpix

Jau divas nedēļas Dienvideiropā un Vidusjūras valstīs no Marokas līdz Krētas rietumiem valda milzīgs karstums. Lielā karstuma radīto meža ugunsgrēku dēļ gandrīz 30 000 cilvēku līdz otrdienai bija pametuši savas mājas Francijā, kā arī Spānijā, Portugālē un Grieķijā. Populārā Francijas tūrisma reģionā Žirondā uguns iznīcinājusi ap 17 000 hektāru zemes. Spānijas ziemeļos gaisa temperatūra pirmdien sasniedza 43 grādus, Francijas Nantē — 42 grādus. Karstums no dienvidiem pārvietojas uz ziemeļiem. Otrdien Lielbritānijā gaisa temperatūra sasniedza plus 40,2 grādus.

Ukrainas spēki devušies Hersonas virzienā, bet Krievija gatavojoties jaunam uzbrukumam. Krievijas spēki pārgrupējoties, lai mēģinātu virzīties uz Slovjansku, pastiprinājušies uzbrukumi Siverskas un Bahmutas pilsētai, sestdien ziņoja Ukrainas ģenerālštābs. Krievija turpina ar raķetēm bombardēt Ukrainas pilsētas. Vinnicas bombardēšanā pagājušajā nedēļā gājuši bojā 23 cilvēki, 202 ievainoti, viens pazudis bez vēsts. 

Eiropas Komisija atļāva Krievijai transportēt caur ES teritoriju pa dzelzceļu uz Kaļiņingradas apgabalu sankcijām pakļautās preces, bet tikai šī apgabala vajadzībām. Lietuva pirms tam bija liegusi tās vest.

Krievijas neatkarīgais TV kanāls Doždj pirmdien atsāka raidīt no Latvijas. TV kanāls uz laiku darbību pārtrauca 4. martā — nedēļu pēc kara sākšanās Ukrainā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu